НОВИНИ

Словакия потрепери, но ще играе на Евро 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 13.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Футбол
словакия потрепери играе евро 2020

"Соколите" победиха с 1:2 като гости Северна Ирландия след продължения, макар че можеха далеч по-рано да са стигнали до успеха, ако Милан Шкриняр не си беше отбелязал автогол в 87-та минута, с който домакините се добраха до равенство.

Иначе срещата в Белфаст започна по чудесен начин за словаците, които излязоха напред в резултата в 17-та минута. Тогава неразчетено връщане на футболист на домакините предостави топката на Юрaй Куцка, който останал очи в очи със стража на Северна Ирландия, не сгреши за 1:0.

След този гол гостите се дръпнаха назад, предоставяйки инициативата на северноирландците, които обаче така и не намираха път към вратата на Словакия.

Удар на Нийл Макгин бе отразен от вратаря Рогас, а отново той блесна с ключова намеса, спасявайки изстрел и на Конър Уошингтон. Между тези две ситуации имаше и слаб удар с глава на Джош Магенис, който не представляваше проблем за стража на Словакия.

Една от малкото възможности за гостите през втората част дойде в 81-та минута, когато Марек Хамшик стреля отдалеч, но неточно.

Три минути преди края на редовното време резултатът бе изравнен. Пади Макнеър пусна пас към вратарското поле на Словакия, където Милан Шкриняр не се ориентира добре и прати топката в собствената си врата, с което изпрати мача в продължения.

Все пак гостите ликуваха след техния край, тъй като в 110-та минута отново излязоха напред в резултата. Джони Евън не се намеси убедително при един дълъг пас, което позволи на кълбото да се озове в Михал Дюриш. Нападателят на Омония пое топката и с изстрел от границата на наказателното поле порази вратата на домакините за 2:1.

Така Словакия за втори пореден път се класира на европейските футболни финали, където ще бъде в една група с Испания, Швеция и Полша. Преди четири години във Франция, "соколите" успяха да преодолеят груповата фаза, но отпаднаха на 1/8 финалите след загуба от Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът в Ла Лига следи капитана на ЦСКА
Лидерът в Ла Лига следи капитана на ЦСКА
Даниел Иванов записа първи успех в Токио
Даниел Иванов записа първи успех в Токио