НОВИНИ

Словения пречупи Канада за историческа победа в Париж

Първи успех на словенците на най-големия спортен форум

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:29, 28.07.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Национални отбори
словения пречупи канада историческа победа париж
Снимка: volleyballworld.com
Слушай новината

Националният отбор на Словения отвори нова страница в своята история още при дебюта си на олимпийския турнир за мъже на Игрите в Париж. Волейболистите на Георге Керцу пречупиха Канада с 3:1 гейма (25:21,25:20,20:25 и 25:21) в мач от първия кръг, който се изигра в А, който се изигра в ‚Сатун Пари Арена 1“.

По този начин словенците постигнаха първи успех на най-големия спортен форум в историята си. „Драконите“ поведоха с 2:0, но не стигнаха лесно до победата срещу играчите на Туомас Самелвоу. На 30 юли (вторник) словенските волейболисти ще срещнат Сърбия, а кандците ще играят с Франция.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Volleyball World (@volleyballworld)


Словенците удариха първи в първия гейм и държаха съдбата си в свои ръце. Символичните гости не се предадоха и направиха така, че водачеството често да сменя своя притежател, но в крайна сметка силен край на първата част позволи на „драконите“ да я спечелят с 25:21. До средата на втория гейм също имаше сериозна доза интрига, след което символичните домакини отново наложиха волята си за 25:20 и 2:0 в общия резултат.

Канадците не оставиха нещата така и това си пролича в третата част, когато овладяха инициативата и впоследствие удържаха щурма на своите съперници, за да триумфират с 25:20. „Кленовите листа“ повториха упражнението и в началото на четвъртия гейм, но европейците все по-рядко допускаха колебания и този път обратът бе факт, а с това и победата.

Тончек Щерн поведе словенците към победата с 24 точки. Клемен Чебул заби 15 точки, Тине Урнаут добави 13, Ален Пайенк завърши с 10 точки.

Ерик Льопки бе най-резултатен за канадците със 17 точки. Артур Шварц записа 14, Стивън Маар има 12, Фин МакКарти е с 10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николо Мартиненги спечели златото във финала на 100 м бруст
Николо Мартиненги спечели златото във финала на 100 м бруст
Без победител в дербито на Пловдив
Без победител в дербито на Пловдив