НОВИНИ

Случаят "Даная": Протестиращи искат уволнение на шефа на "Пирогов"

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
22:43, 17.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Протест пред здравното министерство с искане за отстраняване от длъжност на директора на „Пирогов" д-р Валентин Димитров и за оставката на служебния здравен министър Галя Кондова.

Представители на фондация "Даная", сред които и Ани Стоянова - майка на починалата през май м.г. в "Пирогов" Даная, искаха да се срещнат със служебния министър, за да попитат - защо миналата седмица е отменила заповедта за уволнението на директора на болницата.

След като протестиращите не бяха допуснати до министерството, по сградата полетяха яйца. На 9 май се навършва 1 година от смъртта на Даная. От фондацията твърдят, че момичето е починало заради неглижиране на състоянието му, затова протестът е и за носенето на отговорност - лекарска и човешка.

"Искам обяснения, защо върнаха Димитров, една година протести, тонове доклади, установени нарушения и първата работа на Кондева във втория и работен ден беше да спаси Димитров, казаха го, че трябва да устискат до ротацията и устискаха и дойде човек, който го спаси", каза Ани Стоянова, майка на починалата Даная.

"Сега се страхувате да говорите с граждани и конкретно с майката на умряло в "Пирогов" дете, имате ли срам бе хора, имате толкова да обяснявате, толкова да променяте, първото нещо, което направихте е да върнете безобразника Димитров в "Пирогов". Това е морална присъда, която си слагате!", коментира Методи Лалов, фондация "Даная".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уме Емануел: Този гол не е само за мен, сега ще бъдем по-уверени в реванша
Уме Емануел: Този гол не е само за мен, сега ще бъдем по-уверени в реванша
Гергана Топалова не успя да довърши двубоя си от първия кръг на турнир в Словения
Гергана Топалова не успя да довърши двубоя си от първия кръг на турнир в Словения