НОВИНИ

Случаят "Дебора": Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев

случаят дебора пуснаха домашен арест георги георгиев
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мариела Хубинова
14:20, 30.07.2024 (обновена)
Чете се за: 03:35 мин.
У нас
Слушай новината

Георги Георгиев, обвинен в извършено насилие по особено жесток начин спрямо Дебора Михайлова, беше пуснат под домашен арест. Това реши районният съд в Пловдив по искане на двамата защитници на подсъдимия.

И в четвъртото заседание по делото "Дебора" адвокатите на Георги Георгиев – Валентин Димитров и Петко Кънев поискаха отмяна на мярката задържане под стража. Охранителят беше задържан на 30 юли миналата година. Междувременно Административният съд в Стара Загора обяви заповедта за задържането му за незаконна, но въпреки това районният съд в Пловдив потвърждаваше най-тежката мярка "задържане под стража".

До днес, когато бяха приети мотивите на двамата защитници. Всъщност Георгиев остана в ареста повече от година. След заседанието наблюдаващият прокурор по делото Десислава Калайджиева от Районна прокуратура Стара Загора беше категорична, че това решение ще бъде обжалвано в законовия седемдневен срок.

Четвъртото заседание по делото на Дебора Михайлова срещу бившия ѝ приятел Георги Георгиев отново се проведе при закрити врата. Срещу Георги Георгиев има повдигнати обвинения, че е нанесъл 18 порезни рани с макетно ножче, в следствие на което Дебора получи 400 шева, както и че насилствено е отрязал косата й. Днес обаче с решение на съда мярката му беше изменена в домашен арест по искане на защитата му.

"Аргументите ни са най-вече в значителния срок по делото, минало е повече от година, както и извършените процесуално следствени действия, както и че няма опасност той да се укрие", каза Валентин Димитров - адвокат на Георги Георгиев.

"Прокуратурата ще подаде съответния протест, ще упражни правата си по НПК. Изменена е мярката в по-лека такава, имаме 7-дневен срок да протестираме определението на съда и това ще бъде сторено", посочи Десислава Калайджиева – наблюдаващ прокурор, РП - Стара Загора.

След двучасов разпит пред съдия, майката на Дебора излезе от заседанието видимо разстроена.

"Споменът за това нещо остава в съзнанието, това е една трагедия чисто житейска и няма как да не бъде разстроена, като види детето си в това състояние", коментира Делян Славов – адвокат на Дебора Михайлова.

"Разпитахме свидетели, заседанията продължават на 12 септември, отново с разпит на свидетели и експерти", каза Десислава Калайджиева – наблюдаващ прокурор, РП - Стара Загора.

Дебора Михайлова днес не присъства в залата. Георги Георгиев ще бъде под домашен арест с проследяваща гривна в старозагорско село.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бокс – /54 кг – осминафинали/: Станимира Петрова (ВИДЕО)
Бокс – /54 кг – осминафинали/: Станимира Петрова (ВИДЕО)
Фон дер Лайен благодари на Франция и Гърция, че помагат на България
Фон дер Лайен благодари на Франция и Гърция, че помагат на България