НОВИНИ

Случаят с изнудването на Пол Погба отива в съда

Съдията нареди шестима мъже да бъдат изслушани във връзка с изнудването на бившия френски национал, за което са заподозряни брат му - Матиас Погба, както и приятели от детството.

Матиас и Пол Погба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:56, 11.09.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Братът на световния шампион по футбол Пол Погба ще бъде изправен пред съда с още петима други като част от делото за изнудването на футболиста, което започна преди две години, предаде АП. Това заявиха от Прокуратурата в Париж.

Съдията нареди шестимата мъже да бъдат изслушани във връзка с изнудването на Погба, за което са заподозряни брат му - Матиас, както и приятели от детството. 34-годишният Матиас Погба ще бъде съден "за опит за изнудване и престъпен заговор".

Останалите петима, които се назовават само с малки имена, се смята, че са поискали 13 милиона евро от халфа на националния тим на Франция, като са го обвинили, че той не ги е подкрепял от момента, в който е станал футболна звезда. Те са обвинени в изнудване чрез опит за насилие, отвличане и лишаване от свобода за улесняване на престъпление, както и в престъпен заговор.

По време на разследването Погба разкри, че е платил 100 000 евро на организираната група, в която влиза и брат му.

Адвокатът на Матиас Погба отказа коментар. Случаят стана "обществен", след като Матиас Погба заплаши в социалните мрежи, че ще направи "изключителни" разкрития за брат си, агента му Рафаела Пимента и Килиан Мбапе. Той също е бил футболист, като изкарва голяма част от кариерата си в треторазредни отбори.

По-рано през годината Пол Погба бе наказан да не играе футбол 4 години, след като даде положителен тест за тестостерон като футболист на Ювентус. Той обжалва наказанието в Арбитражния съд в Лозана.

През 2016 година Манчестър Юнайтед плати на Ювентус рекордните тогава във футбола 105 милиона евро за Погба.

Погба вкара в спечеления финал над Хърватия с 4:2 на Световното първенство в Русия през 2018, но отсъства от тима на Франция четири години по-късно в Катар заради контузия на коляното.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ваксинирането с новите вариантни ваксини срещу ковид
Започна ваксинирането с новите вариантни ваксини срещу ковид