НОВИНИ

Снежната покривка изненада тираджии край Калофер и Песнопой

bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 14.02.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Три тира бяха принудени да спрат в района на Стражата край Калофер и Песнопой, за да поставят вериги по-рано днес. Към момента пътищата на територията на област Пловдив са проходими при зимни условия.

През изминалото денонощие на тел. 112 няма подадени сигнали за закъсали автомобили и пътно транспортни произшествия. Натрупалата се снежна покривка е изненадала неподготвени водачи в района на село Песнопой, община Брезово.

По информация на РУ Хисаря, рано тази сутрин водачи на три тира са били принудени да спрат и да сложат вериги, за да продължат движението си, преминавайки през Чукурлийски баир в района на главен път II-64.

Републиканските пътища, минаващи през територията, обслужвана от РУ Асеновград - към Кърджали и Смолян, също са напълно проходими. Две почистващи машини работят в непрекъснат режим на път II-86.

Спокойна при зимни условия е обстановката на територията, обслужвана от РУ Карлово. И трите прохода - Стражата, Козница и Беклемето, са проходими, като единствено през Беклемето не се допуска движение на МПС до 12 тона.

Предвид че маршрутът до Хижа Здравец и Копривките може да бъде предпочетен от много семейства с деца, е добре да не подценявате пътната обстановка в родопската яка. Съветваме водачите, които планират да пътуват в зимни услови да тръгват на път само ако са опитни и добре подготвени - с вериги на автомобилите, заредени с гориво и мобилни телефони, топли дрехи и напитки.

На този етап пътуване до Бяла Черква е невъзможно. От ОД МВР Пловдив съветват водачите да поддържат безопасна дистанция и да изберат по- ниска от препоръчаната в съответните участъци скорост на движение.

Препоръчително е и да не използвате функцията за автоматично поддържане на скоростта, защото тя не е предназначена за шофиране по хлъзгав терен. За пътуващите в двете посоки на участък от км 106 до км 156 от магистрала "Тракия", прилежащи изцяло на територията на ОД на МВР Пловдив, пътната настилка е много добре почистена и опесъчена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи искат основен ремонт на пътя Бургас - Приморско
Протестиращи искат основен ремонт на пътя Бургас - Приморско
Как празнуват Трифон Зарезан в масивите на голяма изба край село Огняново
Как празнуват Трифон Зарезан в масивите на голяма изба край село Огняново