НОВИНИ

Собственик на хотел преби охранител заради отказан достъп до Стария град в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 17.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Собственик на хотел в Пловдив е бил арестуван заради нападение над служител на общинска охрана. Пострадалият охранител е с лека телесна повреда, обявиха от прокуратурата, а хотелиерът е бил задържан за 24 часа за хулиганство. Причина за спора е отказ да бъде допуснат клиент на хотела през електронната бариера в Стария град на Пловдив.

Инцидентът е станал снощи малко след 20:30 часа на бариерата с контролиран достъп на улица "Съборна". Общинският служител отказал да пропусне мъж с автомобил, който обяснил, че има резервация в един от хотелите. Не могъл обаче да представи документ, тъй като заявил нощувката по телефона.

"При което той се обадил на собственика на съответния хотел. Собственикът е влезнал в охранителната кабинка и пребил нашия служител. Оттам сме уведомили органите на МВР, Четвърто районно, реагираха, за което им благодарим мигновено и собственикът е задържан", каза Димитър Палашев - директор на ОП "Общинска охрана" - Пловдив.

Хотелиерът беше пуснат от ареста днес следобед. Казва, че не е удрял общинския служител.

"Наистина, както казват, връхлетях почти в кабината, защото бързах надолу по стръмното и отворих вратата, в която е той, вратата се удари в него наистина, защото тя е тясна, кабинката е малка. Може би от тази врата допускам, защото казва, че на бузата има нещо, като го помолих многократно да вдигне бариерата", разказа Борис Христов - хотелиер.

Записите от камерата на общината са предоставени на разследващите.

"Доколкото е известно към този момент, е нанесен удар в главата на охранителя", заяви Петър Петров - районен прокурор на Пловдив.

От общината обявиха, че до момента нямат оплаквания от дейността на техния служител. Според хотелиера, охранителят трябва да бъде наказан. Показания са взети и от клиента на хотела.

Репортери: Галена Паскова, Мариела Хубинова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сакраменто си осигури участие в плейофите в Западната конференция на НБА
Сакраменто си осигури участие в плейофите в Западната конференция на НБА
От Тенак поведе в Рали Мексико
От Тенак поведе в Рали Мексико