НОВИНИ

Социалният министър: Българският бизнес може да бъде спокоен

социалният министър българският бизнес спокоен
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 15.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Основната цел в работата на Министерството на труда и социалната политика през този един месец е насочена с грижа и мисъл за гражданите на България, каза социалният министър Гълъб Донев по време на отчета на служебното правителство.

Още с първото заседание на Министерския съвет служебният кабинет прие пенсионерите да продължат да получават добавката от 50 лв. Скоро предстои да бъде прието решението за увеличението на пенсиите на над 1 милион български пенсионери, обясни Донев.

Продължава патронажната грижа за най-нуждаещите се в техните домове, както и програмата за "топъл обяд". Има ресурс тя да продължи до края на годината, допълни министърът.

Работи се по запазване на бизнеса и заетостта. Към 15 юни безработицата у нас продължава да намалява. Нивото й е около 5,4%. Това е добър знак, че българската икономика плавно се възстановява и излиза от застоя на мерките за ограничаване на COVID-19, обясни социалният министър.

В момента тече кампания за набиране на работещи в туристическия бранш - борсите по труда посредничат между работодателите в бранша и активно търсещите работа. От 1 юни са стартирали и регионалните програми за заетост, допълни Донев.

Продължаваме с мерките за подпомагане на бизнеса и заетостта. Една от тях е 60 на 40, която ще има продължения, обясни министърът.

Той благодари на министрите на икономиката, финансите и здравеопазването за колаборацията и тясното партньорство с техните институции.

Българският бизнес може да бъде спокоен, че ще продължим да го подкрепяме, категоричен е социалният министър.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ОТЧЕТА НА ПРЕМИЕРА И ШЕСТИМА МИНИСТРИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Пеканов за Плана за възстановяване: Парите за България не са застрашени
Атанас Пеканов за Плана за възстановяване: Парите за България не са застрашени
Разкопан тротоар след ремонт на ЧЕЗ
Разкопан тротоар след ремонт на ЧЕЗ