НОВИНИ

"Sofia Open" даде "уайлд кард" на Григор Димитров, той все още не е заявил участие

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:18, 13.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Sofia Open

По-рано днес организаторите на тенис турнира "Sofia Open" 2020 г. оповестиха имената на тенисистите, които до момента са уверили присъствието си.

Сред тях са играч от Топ 10 на световната ранглиста, седем представители на Топ 20, трима финалисти в турнири от "Големия шлем" и един бивш шампион в „Арена Армеец“, но засега в списъка все още липсва името на Григор Димитров.

Изпълнителният директор на тенис турнира от сериите АТР 250 в София - Кавери Годхинди заяви, че организаторите са в непрестанна комуникация с екипа на първата ни ракета в мъжкия тенис и до последно ще пазят “уайлд кард” за Димитров.

“Към момента продължаваме да сме в непрестанна комуникация с Григор Димитров и хората от неговия щаб. Както знаете, той подписа договор за участие на "Sofia Open" за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври. Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще играе на пренасрочения "Sofia Open" и ще приеме „уайлд кард”, която пазим специално за него. А що се касае до другите две „уайлд кард”, много топтенисисти проявяват интерес към тях и решението на кого да бъдат дадени ще бъде оповестено в следващите седмици“, заяви Кавери Годхинди, изп. директор на "Sofia Open".

29-годишният Димитров отказа в последния момент участието си в тазседмичния турнир в Санкт Петербург, като се очаква българинът да се завърна на кортовете във Виена (АТР 500) и Париж (“Мастърс”), както и евентуално в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дерменджиев повика спешно защитник на Черно море за мача с Уелс
Дерменджиев повика спешно защитник на Черно море за мача с Уелс
Личните лекари ще издават направления за PCR тестове от ноември
Личните лекари ще издават направления за PCR тестове от ноември