НОВИНИ

"София избира": Ще ремонтират училищните тоалетни с проект за 1,5 млн. лв.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:51, 09.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
Политика

Проект за ремонтиране на училищните тоалетни в столицата е победител в програмата "София избира" на Столичната община.

Проектът е събрал 5500 гласа и ще бъде финансиран с милион и половина лева. Със средствата ще бъдат ремонтирани, проектирани и създадени съвременни тоалетни за учениците.

Стари и счупени плочки, падаща мазилка, стърчащи тръби - такива са тоалетните в някои столични училища. Техният облик може да е различен - като тези - съвременни и с приятен интериор.

Авторките на проекта "София избра децата" смятат, че не трябва просто да се "кърпи" положението, а да се направят качествени и естетични ремонти. Имат и друга идея.

Деница Шилигарска: Да се включват децата, бъдещите ползватели, в избора на цветове, на акцентни елементи, изобщо да участват в процеса, за да може да гарантираме, че те ще пазят.

Ивелина Иванова: Досега през годините изключително сме пренебрегвали и като цяло децата, и като цяло въпросът за хигиената. Дължим го на децата, избрахме децата.

Проектите по програмата "София избира", които участваха в надпреварата

По данни на общината около 40% от тоалетните в столичните училища са ремонтирани.

Тодор Чобанов, заместник-кмет на София: С тези пари, които ще получим по този проект, ние действително ще можем голям брой училищни тоалетни да реновираме, така че те да отговорят на очакванията на родителите и на учениците.

През ноември всеки столичанин можеше да гласува за проект по програмата "София избира". От Общината заявиха, че системата за гласуване е била достатъчно защитена.

Генчо Керезов, заместник - кмет на София: Имаше опит наистина да се пробие системата и да се компрометира гласуването, който беше осуетен и беше неуспешен.

Други проекти, получили голяма подкрепа, са за промяна на организация на движението по три ключови участъка и за създаването на скейт парк в Северния парк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА организира благотворителна кампания за Коледа (ВИДЕО)
ЦСКА организира благотворителна кампания за Коледа (ВИДЕО)
Меси с антирекорд в Шампионската лига
Меси с антирекорд в Шампионската лига