НОВИНИ

Софийската митрополия призова духовенството да отслужи молебен за здравето на патриарх Неофит

bnt avatar logo
от БНТ
22:09, 01.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
патриарх неофит отправи поздрав празника рождество богородично
Слушай новината

По решение на Епархийския съвет при Софийската света митрополия от днес, 1 декември, се призовават всички свещенослужители от Софийската епархия в неделя, 3 декември, в своите храмове да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит. Това съобщиха от Софийската митрополия.

От Софийската митрополия препоръчват в светата литургия да се добавят следните молитви:

"За Божия раб Светейшия наш отец Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, за да му се прости всяко волно и неволно прегрешение и да бъде милостив към него, на Господа да се помолим!

За да го вдигне скоро от болничния одър със словото на Своята сила, както някога сина на стотника, дъщерята на хананейката и тъщата на Петър, и милостиво ги изцери, на Господа да се помолим!

За да го издигне бързо от болничния одър и да го направи отново здрав, както някога въздигна парализирания чрез словото на Своята божествена благодат, на Господа да се помолим!

За да не пренебрегне усърдните молитви на Своя раб, но милостиво да го чуе и помилва, и да му даде здраве, на Господа да се помолим!

За да го посети със Своя Свети Дух и да изцери всеки недъг и всяка болест, които се гнездят в него, заради славата на Своето име, на Господа да се помолим!

За да чуе милостиво, както на хананейката, молитвения глас на нас - недостойните Свои раби, които викаме към Него и както изцери нейната дъщеря, така да изцери и помилва болния Свой раб Неофит, патриарх Български, на Господа да се помолим!

Защити, спаси, помилвай и запази ни, Боже, с Твоята благодат!

Като поменем заедно с всички светии пресветата, пречиста и преблагословена славна Владичица наша Богородица и приснодева Мария, нека сами себе си и един друг и целия си живот на Христа Бога да предадем!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви са на полуфиналите в Уелс
Сестри Стоеви са на полуфиналите в Уелс
Отмениха първото спускане за Световната купа в Бийвър Крийк
Отмениха първото спускане за Световната купа в Бийвър Крийк