НОВИНИ

Соскяер смята да предложи нови договори на звездите на Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:26, 17.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
соскяер смята предложи договори звездите юнайтед
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер има желание да задържи на "Олд Трафорд" големите звезди на тима Бруно Фернандеш, Хари Магуайър, Маркъс Рашфорд, Люк Шоу и Пол Погба.

Норвежецът смята да предложи нови контракти на всички тях, въпреки че английските национали и Фернандеш са обвързани за дълго с "червените дяволи".

Очакванията са обаче заплатата на Бруно да бъде увеличена двойно, след като той се превърна в истински лидер на тима и през миналата кампания наниза 28 гола във всички турнири. В откриващия мач за сезон 2021/22 пък реализира хеттрик във вратата на Лийдс.

В момента националът на Португалия получава по 100 000 паунда на седмица.

Междувременно договорите на Маркъс Рашфорд и Люк Шоу изтичат през 2024 г., а този на Хари Магуайър през 2026 г. И тримата обаче са в дълготрайните планове на Солскяер и той ще опита да ги задържи на "Олд Трафорд" възможно най-дълго.

Най-сложна изглежда ситуацията с Пол Погба, чийто контракт изтича през следващото лято. Очаква се заплата на французина също да бъде увеличена с цел оставането му в "Театъра за мечтите".

През втората половина на миналия сезон Погба доказа с изявите си, че е ценен играч за Юнайтед, а в събота срещу Лийдс избухна с четири асистенции при победата с 5:1.

Самият Солскяер сподели преди дни, че е провел разговори с Пол Погба, на които самият футболист е обяснил, че е готов да помогне на отбора през новия сезон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха Живко Миланов след успеха над Царско село
Глобиха Живко Миланов след успеха над Царско село
Спецпрокуратурата започва проверка за цената на тока за бизнеса
Спецпрокуратурата започва проверка за цената на тока за бизнеса