Спад на сделките с имоти в Русенско

от БНТ
16:30, 05.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Пандемията от COVID-19 се отрази негативно на пазара на имоти и в русенско. Брокери предвиждат, че спадът на покупко-продажбите ще надхвърли 50 на сто. По-малките брокерски фирми не са реализирали никакви приходи.

Загубите на фирмите за недвижими имоти са огромни. Голяма част от тях са спрели изобщо да работят.

Кристиян Вълчев – брокер на недвижими имоти: Много от сделките се ограничиха изобщо като изповядване два месеца. Мои клиенти от Франция бяха блокирани да дойдат, така че те тепърва ще си изповядват сделката. Купувачите пък са от Германия, така че доста негативно повлия.

Освен финансовата несигурност на хората по време пандемията, брокерът Кристиян Вълчев посочва и друга причина за спада в покупко-продажбите на имоти.

Кристиян Вълчев – брокер на недвижими имоти: Банките промениха кредитирането си, част от тях бяха спрели за известно време.

Русенци, които се интересуват от недвижими имоти, изчакват с надеждата цените да паднат. В момента те са между 600 и 700 евро за квадратен метър.

Петко Влаев: За Европа имаше отзиви, че и там е паднало търсенето и почти на 30% са паднали цените.

Пандемията е променила и търсенето на недвижими имоти. Много русенци вече се интересуват от къщи и парцели в извън града.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Празник на открито за Световния ден на околната среда в Благоевград
Празник на открито за Световния ден на околната среда в Благоевград
В Пловдив пуснаха първия многоетажен общински паркинг
В Пловдив пуснаха първия многоетажен общински паркинг