НОВИНИ

Спартак (Плевен) победи Черно море в най-резултатния мач в НБЛ за сезона (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:46, 02.04.2021
Чете се за: 01:08 мин.
Български баскетбол
спартак плевен победи черно море резултатния мач нбл сезона видео

Отборите на Спартак (Плевен) и Черно море (Тича) изиграха много оспорван и резултатен двубой в Плевен, спечелен от домакините със 103:98 след продължение. Мачът бе от програмата на 22 кръг на НБЛ, но бе отложен заради случаи на COVID-19 в тима на варненци и наложена карантина.

"Моряците" От Варна показаха страхотен хъс в първите минути и спечелиха първата част с 8 точки разлика. След напълно равностойна втора четвърт, в третата домакините излязоха преобразени и не само успяха да наваксат изоставането си, но и да поведат с малко. В последните минути и секунди на редовното време драмата в зала "Балканстрой" бе пълна.

4 минути реди края Черно море водеше в резултата с 4 точки. 53 секунди преди сирената с успешни атаки на Любен Пасков и Тодор Тодоров плевенчани изравниха, но Георги Боянов с тройка изведе варненци напред. Димитър Маринчешки върна две точки, но Александър Стойков отново възстанови разликата с два успешни фаула. 2 секунди преди края Мартин Стефанов фаулира Маринчешки, който бе точен за 85:85 и прати мача в продължение.

В него плевенчани показаха по-здрави нерви и след отлични прояви на Маринчешки и завърналия се след контузия Николай Маринов спечелиха мача.

Маринчешки игра над 41 минути и завърши с 35 точки. Пасков добави 19 точки и 12 борби. С 14 се включи Ивко Ивков, а с 13 – капитанът Тодор Тодоров.

За варненци Георги Боянов показа, че навлиза във форма, като реализира 24 точки за 37 минути на терена. Лъчезар Димитров изигра силен мач и завърши с 23 точки за близо 42 минути на терена. Терънс Томпсън се включи с 16 точки и 12 борби, а с 15 завърши капитанът Веселин Георгиев. Черно море бе в Плевен без старши треньора си Галин Стоянов, който все още не се чувства добре след прекарания коронавирус, както и без Александър Милов и Мартин Коцев.

На 4 април Спартак Плевен приема Левски Лукойл, а на 7 април "моряците" ще посрещнат в зала "Христо Борисов" Берое (Стара Загора) в мач от 25 кръг на първенството.

Вижте пълен запис на мача Спартак (Плевен) - Черно море (Тича):

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС не даде ход на делото за видеонаблюдение при обработването на бюлетините
ВАС не даде ход на делото за видеонаблюдение при обработването на бюлетините
Пуснаха за движение ремонтирания участък от "Тракия" край Чирпан
Пуснаха за движение ремонтирания участък от "Тракия" край Чирпан