НОВИНИ

Спасителят на "Писта София": Бих искал да видя мъжа трезвен

Цанка Николова
от Цанка Николова
08:39, 26.09.2022 (обновена)
5515
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Видео на мъж, който разхожда кучето си в зоната на състезанието "Писта София" в събота и пресича булеварда на мястото, където се движат автомобилите, предизвика бурни реакции в социалните мрежи. На клипа се вижда как мъжът съвсем лежерно с напитка в ръка преминава през пътя на ралито. Той буквално е издърпан от отговорно лице на състезанието и така е предотвратена голяма трагедия.

Когато вижда видимо почерпения мъж, Павел Михов има само една мисъл - да го спаси, въпреки че рискува собствения си живот.

"Той нямаше време въобще да реагира. Чисто инстинктивно излязох, изведох го от трасето. Помогнах му да пресече по-бързо, така да кажем, да не бъда груб. Почти не говорих с него. Той много завалено се опита да каже нещо", разказа Павел Михов, маршал на "Писта София".

И ако за някои ситуацията може да изглежда комична, на Павел Михов въобще не му е било до смях.

"На мен глас не ми остана да крещя и да викам "Къде отиваш?", но никаква реакция. Човекът си държеше бирата, кучето и въобще някаква неадекватна реакция. Бих искал да го видя трезвен и да го питам по дяволите, къде тръгна точно в този момент", каза още Павел Михов.

"Това не е допустимо, не само за автомобилно състезание, но и по бул. "България" по този начин и ако господинът продължава да прави същите тези неща, то рано или късно белята ще се случи", обясни Румен Дунев, председател на Българската федерация по автомобилен спорт.

Организирането на рали в градовете не е от вчера. Дори състезания от Формула 1 се провеждат на улици и булеварди. А пресичането по този начин е забранено, дори когато няма състезание.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни експерти: България трябва да има по-ясна и категорична позиция за войната в Украйна
Военни експерти: България трябва да има по-ясна и категорична позиция за войната в Украйна
София е домакин на международен бизнес форум
София е домакин на международен бизнес форум