НОВИНИ

София е домакин на международен бизнес форум

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 26.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Днес организираме форум заедно с Европейския икономически и социален комитет, с Организацията за промишлено развитие на ООН и с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в която България е подала заявление за членство. С това мероприятие Асоциацията на индустриалния капитал в България се опитва да сложи настоящите кризи в една по-широка рамка, а именно рамката за прехода към устойчиво развитие и как малките и средни предприятия могат да ползват зеления преход като възможност, а не като поредната криза", каза в "Денят започва" главният секретар на АИКБ, посланик на МСП за България д-р Милена Ангелова.

Тя поясни, че са поканени колеги от Европейския парламент, тъй като основният източник на неопределеност за предприятията е, че няма яснота точно как ще се приложи рамката.

"В същото време ние като асоциация отдавна подаваме сигнал, че настоящият модел на ценообразуване на пазара на електроенергия в Европейския съюз е такъв, който не води до устойчива стабилност на цените", допълни д-р Милена Ангелова.

Според нея трябва да се направят реформи на равнището на Европейския съюз.

"Днес след обяд имаме шанса в София да дойдат много хора, които могат да ни помогнат с по-доброто определяне на политиките", отбеляза д-р Ангелова.

По думите ѝ малките и средните предприятия твърдят, че разчитат на собствени ресурси, защото мерките за подкрепа са доста бавни или са за по-големи предприятия, или изискват твърде много време и ресурси, за да бъдат подготвени съответните документи за кандидатстване.

"Затова наш ключов говорител още при старта на конференцията ще е министър Александър Пулев, който отговаря за двете оперативни програми, насочени към малките и средни предприятия", каза още главният секретар на АИКБ.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасителят на "Писта София": Бих искал да видя мъжа трезвен
Спасителят на "Писта София": Бих искал да видя мъжа трезвен
Сърбия започна отлично защитата на световната си титла
Сърбия започна отлично защитата на световната си титла