НОВИНИ

Спецакция по Черноморието: проверяват водачите за алкохол и наркотици

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 24.07.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Специализирана полицейска акция започна по Черноморието и ще продължи до края на лятото. Причината е засиленият трафик към курортите. Водачите ще се проверяват за алкохол и нарокотици, както и за правоспособност. Ще се прави и оглед за техническата изправност на автомобилите. Целта е да се намалят катастрофите през активния летен сезон.

Проверки ще има по републиканската пътна мрежа и по второкласните пътища, но основно - в курортите по морето.

Гл. инспектор Петко Камбуров, началник Сектор "Пътна полиция" - ОД на МВР - Варна: Като в курортните комплекси специализираната полицейска операция ще се състои по метод, чрез който ще се осъществява пълна проверка на всички излизащи, летуващи, както и моторните превозни средства, които влизат на територията на комплексите.

Тази година катастрофите, предизвикани от водачи, употребили алкохол, през юни и юли са намалели в сравнение със същия период на миналата година. Засилените проверки дават добри резултати, казват от "Пътна полиция".

Инспектор Николай Крушарски "Пътна полиция"- СДВР: Като загиналите и ранените са също по-малко. 12 лица са ранени по-малко в ПТП в сравнение със същия период на миналата година. Отчитаме с 201 ПТП по-малко за тази година, като ранените са със 62 лица по-малко за същия период.

Гл. инспектор Петко Камбуров, началник Сектор "Пътна полиция" - ОД на МВР - Варна: Отчитаме 83 по-малко възникнали тежки пътнотранспортни произшествия със 181 по-малко ранени и 15 по-малко загинали.

От полицията проверяват и сигнали от социалните мрежи за шофьори, които карат с 300 км. в час.

Инспектор Николай Крушарски "Пътна полиция"- СДВР: Тъй като не са установени нарушенията с технически средства, собственост на Министерството на вътрешните работи, процесът по наказване на нарушителите е малко по-бавен.

Проверките през цялото лято ще продължат, за да се гарантира сигурността по пътищата, както и обществения ред в черноморските курорти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред столичната "Св. София" заради едноименния храм в Истанбул
Протест пред столичната "Св. София" заради едноименния храм в Истанбул
Без напрежение премина автошествието от АМ "Тракия" към Бургас
Без напрежение премина автошествието от АМ "Тракия" към Бургас