НОВИНИ

Спешните медици в София се простиха с д-р Нели Пандова

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:17, 09.05.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В София днес Центърът за спешна медицинска помощ се прости с колегата си Нели Пандова. Тя е вторият медик, който не успя да се пребори с коронавируса. Д-р Пандова почина на 3 май в "Александровска" болница.

С минута мълчание и със сирени на линейки преди около час колегите на доктор Нели Пандова й отдадоха последна почит. Тя е работила дълги години в Спешна помощ. Колегите й я описват като слънчев човек, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който достойно носи отговорността на Хипократовата клетва. По думите им тя отдавала живота си на пациентите и на хората в беда.

Д-р Даниела Николова- ЦСМП -София: Загубихме един лекар, който беше с опит. Лекар, който беше със знания, с умения. Лекар, който обичаше професията си и беше прекрасен човек.

Мед. сестра Кристина Манчева ЦСМП София: Беше 1 човек, събрал добрина, човечност, професионализъм. Много ни е мъчно на всички. Както каза една колежка- отиде си най-истинската усмивка на Спешна помощ.

Катя Сунгарска - говорител на ЦСМП-София: Изключително сърцат човек. Човек, обичащ работата си, човек, милеещ за пациентите си. Човек, раздавайки се - тя се раздаваше до последно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сътрудник в екипа на американския вицепрезидент Майк Пенс е заразен с коронавирус
Сътрудник в екипа на американския вицепрезидент Майк Пенс е заразен с коронавирус
Расте броят на заразените с COVID-19 в Ямбол
Расте броят на заразените с COVID-19 в Ямбол