НОВИНИ

Спортните журналисти с недвусмислен знак към Любо Пенев (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
12:15, 20.05.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Част от спортните журналисти, отразяващи финала за Купата на България по футбол, „възразиха“ на неприемливото поведение на треньора на ЦСКА Любослав Пенев от пресконференцията преди самия двубой.

Представителите на медиите решиха да освободят достатъчно пространство за специалиста за брифинга след мача, спечелен от „червените“ с 1:0.

Те дръпнаха назад столовете, предвидени за журналистите, но ги оставиха празни. Самите репортери и видеооператори застанаха в дъното на залата, като така дистанцията между тях и треньора бе особено голяма.

Любослав Пенев веднага разбра знака, който журналистите му дадоха с поведението си.

Причина за тяхната реакция бе невъздържаното и дори обидно поведение на треньора на ЦСКА по време на пресконференцията в деня преди финала за Купата на България. Той се скара на фоторепортерите, че го снимат отблизо, а след това на няколко пъти използва остри реплики, с невъздържан тон, към самите спортни журналисти, заради въпросите им.

Наставникът одобри реакцията на репортерите и отговори на запитванията им в далеч по-ведра обстановка от последния път, в който той застана пред тях.

От Съюза на спортните журналисти в България също одобриха решението на репортерите.

ЦСКА спечели Купата на България с 1:0 срещу Арда Кърджали. „Червените“ вдигнаха трофея след мача на Националния стадион „Васил Левски“, като единственото попадение дойде в края на мача, дело на Бисмарк Чарлс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама български боксьори на ринга в Будва днес
Двама български боксьори на ринга в Будва днес
ВСС прие критериите за анализ на дейността на спецпрокуратурите
ВСС прие критериите за анализ на дейността на спецпрокуратурите