НОВИНИ

Собственикът на "Градус": Фурмите са дарение. В парламента направих грешка

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
10:32, 20.05.2021 (обновена)
7048
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Собственикът на компания "Градус" Иван Ангелов се яви в прокуратурата в 10.00 ч. тази сутрин.

Той е призован по телефона заради сигнал от гражданско сдружение "Боец". На този етап се извършва проверка, няма образувано досъдебно производство.

На влизане Иван Ангелов отрече идването му да е свързано с данните, изнесени от Светослав Илчовски в парламентарната комисия за проверка на управлението, но обеща, че ще бъдат заведени много дела за клевети и невярна информация спрямо бизнесмена.

Адвокат Менко Менков обясни, че има произнасяне на Комисията за финансов надзор и не са открити нарушения относно предлаганите акции на фирма "Градус" на фондовата борса.

Г-н Ангелов не дължи една стотинка на Светослав Илчовски. Всичко му е превеждано по банков път. Половин година преди изслушването в парламента Ангелов е сезирал прокуратурата в Стара Загора за негови действия, каза адвокат Менков.

Коментар имаше и по друга гореща тема - скандала с фурмите, дарение от Дубай. Иван Ангелов заяви, че в парламента е направил грешка като е завил, че от фурмите е реализирана печалба.

"Фурмите са дарение. В парламента направих грешка, объркал съм се в изказването", каза Ангелов.

Компанията "Градус" беше сред основните теми по време на скандалното заседание на комисията за проверка на управлението в парламента. По време на изслушването бизнесменът Светослав Илчовски обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт. В залата присъства Иван Ангелов, който беше многократно споменаван от Илчовски и по време на предишното заседание на комисията.

Скандално заседание на комисията за проверка на управлението на ГЕРБ

Илчовски повтори твърденията си относно Ангелов, че е бил притискан да им продава фуражи на половин цена. Спомена за осигуряването на фиктивни обороти, за да се продават акциите на борсата.

Шефът на "Градус" заяви, че казаното от Илчовски е лъжа. Иван Ангелов подчерта неколкократно, че никога не си е служил с името на премиера в бизнес отношенията си. Уточни обаче, че Борисов му е съдействал, когато е имал проблеми при сделки за износ.

"Градус" АД: Готови сме за пълна данъчна ревизия и проверки от всички институции

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ e носител на Купата на Франция за втори пореден път
ПСЖ e носител на Купата на Франция за втори пореден път
Туристическият бранш иска спешни мерки за спасяване на сезона
Туристическият бранш иска спешни мерки за спасяване на сезона