НОВИНИ

Без засилен интерес от партии и коалиции за регистрация за изборите в ЦИК

Николай Минков
от Николай Минков
09:16, 20.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Регистрацията на партии и коалиции за предстоящия вот на 11 юли започна в Централната избирателна комисия. За разлика от предишни избори, този път засилен интерес от партии и коалиции да се регистрират първи, нямаше.

Александър Богданов от ПП "Подем" беше първият представител на партия, който се яви в ЦИК за регистрация за предстоящите избори.

"На предишните избори беше идеята да се обединим, да покажем, че народът е обединен, избирателите са обединени, за да можем да промени типа на управление. Докато на тези избори смятаме,че избирателят вече може да избира по друг начин, тоест какво да е развитието към социално, или да се запази олигархичният модел, който действа сега", каза Богданов.

За да се регистрират, партиите и коалициите трябва да представят списък с 2500 уникални подписа и да направят депозит от 2500 лв. Коалициите могат да направят промяна в състава не по-късно от 6 юни.

Крайният срок за подаване на заявления за регистрация е 17 ч. на 26 май. Поради тази причина, от ЦИК съобщиха, че ще работят и в почивните дни около 24 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер по БНТ: Виктория излиза на сцената на "Евровизия"
Тази вечер по БНТ: Виктория излиза на сцената на "Евровизия"
Без санкции от САЩ за основната компания зад "Северен поток 2"
Без санкции от САЩ за основната компания зад "Северен поток 2"