НОВИНИ

Жители на врачански села излизат на протест заради лоши пътища

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 20.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на две врачански села излизат на протест. А причината е лошата инфраструктура от десетки години и липсата на поне частичен ремонт на пътищата. Резултатът от всичко това са множество пътни инциденти и изпочупени автомобили.

Хората вече се събират на входа на село Три кладенци, за да протестират срещу изключително лошото състояние на пътищата както между двете села Три кладенци и Лесура, така и вътре в селата. Ще бъде затворен и пътят между двете села.

800 човека живеят в Три кладенци. По думите на недоволни жители проблемът е вече от 50 години, но никой не обръща внимание. Средства няма - институциите им обяснявали, че има само 200 000 лв., а за ремонт от табела до табела са нужни 420 000 лв.

Жителите разказват, че инциденти не липсват и постоянно им се налага да дават пари за ремонт на колите си. Според тях трябва да се смени политиката на управляващите, защото когато градоначалникът е от една партия, а селските кметове от друга партия - пари не се получават.

Човек разказа, че линейка на Спешна помощ е отказала да дойде до селото, защото не е почистено и заради дупките. Хората се заканват да затворят пътя, докато не се вземе решение.

Протестът днес ще продължи няколко часа. Пътят от Три Кладенци до Лесура ще бъде затворен от 9.00 до 12.00 ч.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа в Кресненското дефиле
Верижна катастрофа в Кресненското дефиле
Левски се разделя с треньора си
Левски се разделя с треньора си