НОВИНИ

Скандално заседание на комисията за проверка на управлението на ГЕРБ (ОБЗОР)

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
23:02, 07.05.2021
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Високо напрежение на заседанието на комисията за проверка на управлението в парламента. Изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт, продължи и днес. В залата присъства и Иван Ангелов от фирма "Градус", който беше многократно споменаван от Илчовски по време на предишното заседание на комисията.

Изненадващо един до друг в комисията застанаха Светослав Илчовски и човекът, когото атакува - бизнесменът Иван Ангелов. Оказа се, че Ангелов е дошъл доброволно, за да бъде изслушан също от комисията.

Илчовски започна втората част от своя разказ, след близо час надвиквания, нападки и размяна на реплики между политическите сили. Той повтори твърденията си относно Ангелов, че е бил притискан да им продава фуражи на половин цена. Спомена за осигуряването на фиктивни обороти, за да се продават акциите на борсата.

"За което съм предоставил на комисията снимки на един от най-хубавите хотели в Монако, където трябваше да ме попитат може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това нещо всичко ще бъде в прокуратурата, господин Ангелов, няма нищо, чичо Иване", каза Светослав Илчовски.

Многократно в залата бяха отправени подвиквания Ангелов да вземе думата, за да отговори на нападките. Няколко пъти и депутати от ГЕРБ поискаха комисията да гласува да бъде изслушан и той. Заседанието продължи с въпроси на депутатите към Илчовски отново твърденията му за рекет, за кюлчета злато, подарени на премиера, и гавра в затвора с известен затворник.

Илчовски сам оцени бизнеса си на 200 - 300 милиона лева, но твърди, че е щял да се развива още по-добре, ако не е бил политическият рекет.

В залата шефът на "Градус" заяви, че казаното от Илчовски е лъжа. Иван Ангелов подчерта неколкократно, че никога не си е служил с името на премиера в бизнес отношенията си. Уточни обаче, че Борисов му е съдействал, когато е имал проблеми при сделки за износ.

Особено съм изненадан от безскрупулните лъжи. В Библията е казано, не лъжете против истината, ще попаднете под осъждане. Всеки си отговаря за лъжите. Надявам се и г-н Илчовски, защото 95% от нещата, които каза, бяха лъжи, заяви Иван Ангелов, собственик на "Градус". Така че този г-н Илчовски, аз категорично заявявам, че ще бъде даден на прокуратурата. Защото той непрекъснато лъже. На прокуратурата в понеделник ще бъде даден най-подробно, допълни той. Г-н Илчовски твърди, че аз съм използвал името на премиера в Монако, за да ми продава евтино стока - брутална лъжа, безогледна лъжа, каза още Ангелов.

Относно сагата с премиерските кюлчета, бизнесменът заяви, че не е виждал предаване на кюлчета, а само снимки. Този път каза, че не знае нищо за личността на Мата Хари.

Що се отнася до казаното от Илчовски пред комисията, че Цоло Вутов е подарил на Бойко Борисов златно кюлче за рождения ден, от бизнес групата на Вутов "Геотехмин" заявиха, че нямат практика да подаряват такъв тип подаръци.

От "Градус" пък обещаха, че ще заведат всички възможни дела срещу Илчовски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души загинаха при пожар край Москва
Петима души загинаха при пожар край Москва
Близо 40 000 българи са ваксинирани днес срещу COVID-19
Близо 40 000 българи са ваксинирани днес срещу COVID-19