НОВИНИ

Тома Биков: В комисията по ревизия днес нямаше факти, а твърдения

bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 07.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ние сме в ситуация на политическа криза, която има потенциал да се превърне в трайна политическа нестабилност. Това заяви в "Панорама" Тома Биков от ГЕРБ.

Докато тази ситуация на политическа нестабилност и криза не бъде преодоляна, нито един друг проблем няма да бъде решен, заяви той.

По повод скандалното заседание на комисията за ревизия на управлението, Биков коментира: в конкретното изслушване нямаше факти, а твърдения на един човек, от повечето от които днес той се отказа. Това е част от предизборната кампания, очевидно ще има в нея елементи от подобна стилистика.

За мен няма никакъв спор, че този човек, който не знам откъде дойде и как се включи, отговорихме, че ние нямаме нищо общо с него и хората, за които той говори - никой не го познава, с изключение на бившия му бизнес партньор и двамата са в лични скандали и се обвиняват кой кого лъже, обясни Тома Биков.

Дали нашата сила ще отслабне, зависи преди всичко от нас, не от нашите опоненти, смята Биков.

Ние още преди парламентарните избори поехме ангажимент, че ще работим за възстановяване на нормалния политически диалог, за съжаление направихме усилия, които не бяха успешни.

Ние предложихме председател на ЦИК, защото имаше такава възможност, направихме го по-скоро знаково, за да има някакъв плуралистичен избор, коментира Биков. Всички партии заявиха, че не го подкрепят и ние нямахме никаква друга възможност, освен да го оттеглим, допълни той.

Вижте разговора във видеото.

Гледайте повече от разговорите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Божанков: С връщането на мандата постъпихме по най-отговорния начин
Явор Божанков: С връщането на мандата постъпихме по най-отговорния начин
Рилски спортист е на крачка от финала
Рилски спортист е на крачка от финала