НОВИНИ

"Баща ми бояджията" грейва на сцената на Софийската опера

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:55, 07.05.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Култура
Слушай новината

"Баща ми бояджията" стъпва и на сцената. Култовият мюзикъл се пренася в Софийската опера, с постановката на академик Пламен Карталов. Утре е първата среща със зрителите.

Кино-мюзикълът от 74-а преминава в друго измерение. Главното вдъхновение за новата версия идва от великолепните музикални изпълнения на актьорите във филма "Баща ми бояджията".

"Така хубаво пееха като оперни певци и си казах: Защо пък оперни и поп певци да не бъдат в една магия на сътворяването на нов живот на този прекрасен филм", каза режисьор Пламен Карталов.

Калин Врачански влиза в главната роля.

Голямата Татяна Лолова, уви, не дочака премиерата и сбъдването на още една своя мечта. Но специалното ѝ място е запазено на сцената.

Новият спектакъл залага на динамичните сцени и минаване през времето, с историята на писателя Васил Цонев и музиката на Петър Ступел и Константин Драгнев.

"Мисля, че в тази хомогенност на актьори, певци, танцьори, на играещи, пеещи, говорещи артисти - това е силата на съвременното музикално-сценично изкуство. Искам да ви кажа, че хорът на Софийската опера е изключителен - танцува, пее и играе като в един истински мюзикъл", каза режисьорът Пламен Карталов.

Малките актьори също се развихрят на сцената - искрени и с важна роля.

"Това е основното послание настина на нашия спектакъл - да се съхрани едно семейство въпреки трудностите, въпреки болестта, немотията, да се съхрани чрез любовта и разбирателството", каза певицата Весела Делчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре започва захлаждане с много силен вятър
От утре започва захлаждане с много силен вятър
Равносметката: Какво направи 45-ото Народно събрание
Равносметката: Какво направи 45-ото Народно събрание