Бабикян: Комисията по ревизия разполага с чувствителна финансова информация

от БНТ
19:40, 07.05.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Работата на комисията по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения в парламента продължава. Това заяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!" за "Още от деня".

"Скандалът, който възникна и на първото изслушване, и на днешното изслушване, е свързан с поведението на политическа партия ГЕРБ, които влизат в рамките на комисията, включително и десетки представители, които не са членове - единствено, за да заглушат човека, който е дошъл с лицето си да даде съответните сведения и документи", посочи той.

Арман Бабикян заяви, че конкретните документи са били предадени на председателя на комисията и предстои гласуване дали да бъдат разгледани само от членовете на комисията.

"Представляват чувствителна финансова информация, която може да се окаже изключително деликатна за финансовите пазари в България и, за да не бъде нанесена тази щета, вероятно ще се приеме специална процедура за разглеждането на тези документи", подчерта представителят на "Изправи се! Мутри вън!".

По думите на Бабикян ГЕРБ са атакували това решение, поискали са да се разпространи публично. Веднага след като членовете на комисията се запознаят с тези документи, ще бъдат сезирани съответните органи.

"Изненадващо е, че самите органи не са проявили до този момент никакъв интерес към изказванията на този човек", отбеляза Арман Бабикян.

Според него се омаловажава случващото се и така се отрича възможността Народното събрание да може да изслушва граждани, които са готови с риск да самообвинят себе си в престъпление да разкажат за корупционни практики, засягащи цялата власт.

"Нежеланието да се изслушват граждани, според политиката, която демонстрират ГЕРБ в момента, прави безсмислени дори приемните на народните представители в страната", посочи депутатът от "Изправи се! Мутри вън!".

Арман Бабикян припомни, че в тази комисия членуват представители от всички политически партии, представени в Народното събрание, "това не е частна комисия на едно политическо лице". Всички имат възможност да задават въпроси, документите ще бъдат представени на всички членове на комисията.

"Но нежеланието някой да бъде чут е едно единствено нещо - и това е страх", заяви Бабикян.

Какво още каза той вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борис Георгиев и Даниел Дичев отпаднаха на старта в Казан
Борис Георгиев и Даниел Дичев отпаднаха на старта в Казан
Гърция отваря плажовете
Гърция отваря плажовете