НОВИНИ

Спортният директор на Байерн: Рангник беше един от основните кандидати да води отбора

спортният директор байерн рангник беше един основните кандидати води отбора
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 05.05.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на Байерн Мюнхен Макс Еберл взе отношение по темата с треньорския пост в отбора и по-конкретно отказът на Ралф Рангник да замени Томас Тухел начело на "баварците".

Припомняме ви, че Байерн и Тухел вече обявиха, че ще се разделят в края на настоящия сезон, което породи спекулации кой ще заеме мястото на немския специалист.

Ръководството на 32-кратните шампиони на Германия последователно се интересуваше от Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман и Ралф Рангник, но всички те прецениха да не напускат настоящите си отбори.

В случая на Рангник това означаваше той да продължи да изпълнява ролята си на селекционер на националния тим на Австрия, за който предстои участие на Евро 2024.

Спортният директор на Байерн Мюнхен Макс Еберл призна, че бившият наставник на Шалке 04, РБ Лайпциг и Манчестър Юнайтед е бил сред основните кандидати за треньорския пост при "баварците", но въпреки това самият той е убеден, че клубът ще намери правилния човек, който да наследи Тухел.

"Той взе важно решение в живота си. В крайна сметка това беше изненада за нас. Няма значение, продължаваме напред. Той беше един от основните кандидати да води отбора, но реши да остане в националния отбор на Австрия. Нека бъде така. В живота си научих, че когато една врата се затвори, се отваря друга, която никога не сте очаквали. Със сигурност ще намерим подходящ за нас треньор", коментира Еберл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху отхвърли искането на Хамас за мир
Нетаняху отхвърли искането на Хамас за мир
Православният свят посрещна Христовото Възкресение (СНИМКИ)
Православният свят посрещна Христовото Възкресение (СНИМКИ)