НОВИНИ

Способен ли е Ливърпул на нов исторически обрат в Шампионската лига?

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:08, 14.04.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Шампионска лига
способен ливърпул нов исторически обрат шампионската лига

Ливърпул и Реал (Мадрид) подновяват съперничеството си в Шампионската лига тази вечер от 22 ч. на "Анфийлд" в мач-реванш от 1/4-финалите на турнира.

Първата среща преди седмица в Мадрид завърши с убедителна победа на "кралския клуб" над "мърсисайдци" с 3:1, но футболистите на Юрген Клоп са специалисти в сътворяването на зрелищни обрати.

Преди две години Ливърпул инкасира тежко поражение от Барселона с 3:0 на "Ноу Камп" в първия 1/2-финал, но след това на митичния "Анфлийд" англичаните сътвориха истинска магия, като разгромиха именития си съперник с 4:0 и се класираха за финала. По-късно "мърсисайдци" спечелиха своя шести трофей в Шампионската лига след победа с 2:0 над Тотнъм на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид.

Предизвикателството пред Ливърпул тази вечер изглежда по-лесно, в сравнение с това срещу "каталунците" през 2019 г., тъй като и победа с 2:0 ще стигне на "червените" да елиминират "белия балет".

От друга страна английският шампион няма да разчита на трайно контузените Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Джордан Хендерсън и Джо Гомес. В допълнения към това "мърсисайдци" ще бъдат лишени и от отявлената подкрепа на своите фенове, тъй като сблъсъкът ще е пред празни трибуни заради пандемията от COVID-19.

Реал (Мадрид) пристига на Острова с приповдигнато настроение след успеха в "Ел Класико" с 2:1 над Барселона през уикенда, което позволи на мадридчани да се доближат на точка от градския си съперник и лидер в Ла Лига - Атлетико (Мадрид).

Кадрови проблеми в състава на Зинедин Зидан също не липсват. Контузени са Рафаел Варан, Даниел Карвахал, Еден Азар и Лукас Васкес, а капитанът Серхио Рамос, който имаше травма в бедрото се зарази и с коронавирус.

В исторически план Ливърпул и Реал (Мадрид) са се изправяли общо седем пъти помежду си в турнира на богатите. Испанският колос е спечелил четири от срещите, Ливърпул три, а головата разлика е 10:8 в полза на "белия балет клуб".

Ще успее ли Ливърпул да направи нов знаменит обрат в Шампионската лига или Реал (Мадрид) ще потегли към спечелването на рекордната 14-а ушата предстои да разберем тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Тези, които питат дали ни е страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията
Борисов: Тези, които питат дали ни е страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията
Откриха барелеф на Георги Раковски във Военната академия
Откриха барелеф на Георги Раковски във Военната академия