НОВИНИ

Срещу изборната търговия: Част от Севлиево е под полицейска блокада

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 10.03.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Продължават специализираните полицейски операции в страната срещу нарушаването на политическите права на гражданите. Мащабна акция на полицията срещу търговията с вот и битовата престъпност се провежда в редица градове на страната. Част от Севлиево е под полицейска блокада, проверяват се къщи, магазини и преминаващи коли.

Специализираната полицейска акция се провежда на територията на цялата област Габрово. Рано тази сутрин полицията влезе в квартал "Балабанца" в Севлиево и на входа на квартала е изграден КПП. Полицейските служители спират и проверяват почти всеки автомобил. Проверяват се и адреси в квартала. До момента няма установени нарушения, няма и задържани.

По настоящ адрес в квартала живеят около 5000 души, повечето от които работят в чужбина. Хората разказват, че все още не са им предлагали да изтъргуват гласовете си, но подозират, че това може да се случи в навечерието на изборите.

"Проверени са 221 лица и 152 автомобила, като от тези лица са установени и профилактирани 4 лица, представляващи интерес. Проверени са 5 сборища на лица от криминалния контингент и 8 търговски обекта. Съставени са 20 акта и са наложени 18 глоби с фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата. Разкрити са 4 кражби на частно имущество", каза комисар Андрей Хайтов - началник на "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Габрово.

По време на акцията в Добрич са задържани 10 души, един от които е бил обявен за общодържавно издирване.

Вижте повече в прякото включване на Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С "Поход на толерантността и мъдростта" отбелязаха 80 години от спасяването на българските евреи (Снимки)
С "Поход на толерантността и мъдростта" отбелязаха 80 години от спасяването на българските евреи (Снимки)
Контузията на Лука Дончич не е сериозна
Контузията на Лука Дончич не е сериозна