НОВИНИ

Стадион "Българска армия", приел редица паметни моменти в историята на ЦСКА (ВИДЕО)

Реконструкцията на емблематичния стадион вече е в ход

Стадион
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 07.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Тук се играят футболни мачове от средата на 20-е години на миналия век. Първоначално е просто игрище. След това се превръща в стадион, носещ различни имена - "АС-23", "Атлетик парк", "Чавдар", "Народна армия", ЦСКА, "Българска армия".

С две основни реконструкции - през 67-а година и 15 лета по-късно, когато е поставено и осветлението на съоръжението, десетилетия наред това място приема редица паметни моменти в историята на "армейския" клуб. Черно-белите кадри, запечатани от камерите, както и по-новите цветни видеа, съхраняват ценните мигове. Но сърцата на привържениците са истинските пазители на истинските спомени.

Победите над вечния съперник. Успехите над европейски отбори. Вдигането на шампионски титли. Или тежките поражения, след които човек, стоящ на трибуните сред още 20 хиляди души, може да чуе тишината. И да плаче. Това са нещата, които карат хиляди хора да наричат този стадион свой дом.

Трофеите, които музеят на "Българска армия" съхранява години наред няма да изчезнат. След време ще бъдат пренесени в новия си дом. Но за да дойде този момент, строителните руини, останали от някогашната славна история, трябва да бъдат премахнати и заменени. А всички, свързани с ЦСКА трябва да минат по пътя на търпението и съмнението. И след това да дочакат заветната есен на 2026-а година, когато би трябвало отново да могат да стъпят на своето старо-ново място. С нови надежди. И нови блянове.

Макар и с бавни темпове, мащабната реконструкция на едно от знаковите места в българския футбол вече е в ход. А "червените" привърженици продължават да бъдат концентрирани върху случващото се в Борисовата градина. С поглед към бъдещите моменти за историята.

Целия репортаж можете да гледате във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ в очакване на пълно слънчево затъмнение
САЩ в очакване на пълно слънчево затъмнение
Филип Филипов пред БНТ: Никой в ЦСКА не се крие от отговорност, няма възможност новият стадион да не бъде построен (ВИДЕО)
Филип Филипов пред БНТ: Никой в ЦСКА не се крие от отговорност, няма възможност новият стадион да не бъде построен (ВИДЕО)