НОВИНИ

Станаха ясни отборите за Laver Cup 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:10, 20.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
станаха ясни отборите laver cup 2021
Слушай новината

Малко повече от месец остава до четвъртото издание на тенис турнира Laver Cup, който отново ще противопостави едни срещу отборите на Европа и Света.

През 2021 година домакин на събитието ще бъде "ТД Гардън" в Бостън, а европейците ще се опитат да защитят титлата си от първите три издания на надпреварата.

Днес официално станаха ясни кои са последните трима тенисисти, които ще се включат в съревнованието - Джон Иснър, Райли Опелка и Ник Кироьс.

Тримата попаднаха сред избраниците на капитана на отбор "Свят" Джон Макенроу, който преди това беше обявил, че за тима ще играят още Денис Шаповалов, Феликс Оже-Алиасим и аржентинеца Диего Шварцман.

Отбор "Свят" ще преследва първи триумф в надпреварата, след като загуби драматично последната битка през 2019 година.

Честта на Европа през 2021 година пък ще защитават Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александер Зверев, Андрей Рубльов, Матео Беретини и Каспер Рууд.

За четвърти пореден път пък капитан на отбора ще бъде големият съперник на Джон Макенроу в миналото - шведската легенда Бьорн Борг.

Големият отсъстващ от състава на Европа ще бъде швейцарецът Роджър Федерер. "Маестрото", който обяви, че слага край на сезона си заради травма в коляното, всъщност е с основна заслуга за създаването на надпреварата през 2017 година.

Турнирът Laver Cup е кръстена на австралийската легенда Род Лейвър, който е последният тенисист, направил календарен "Голям шлем" през 1969 година.

През миналата година надпреварата не се проведе, а причината беше пандемията от COVID-19.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха африканска чума по свинете в хисарско село
Откриха африканска чума по свинете в хисарско село
Голяма животновъдна ферма изгоря край Велинград
Голяма животновъдна ферма изгоря край Велинград