НОВИНИ

Станимира Петрова: Не очаквах да се представя толкова убедително на купа "Странджа"

Станимира Петрова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 02.03.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка по бокс Станимира Петрова сподели задоволството си от титлата на купа "Странджа". Тя спечели в категория до 54 килограма, на която стана и световна шампионка през 2014 година.

Трикратната златна медалистка от европейски първенства има една основна цел пред себе си – титлата от Олимпийските игри в Париж 2024. За реализирането ѝ работи с легендата и шампион от Игрите в Москва 1980 Петър Лесов.

"Много съм щастлива, винаги когато побеждавам, съм доволна. Казах, че „Странджа" винаги е празник за мен, а със златния медал това стана още по-вярно. Доволна съм, защото съперничката ми на финала е световна шампионка в категорията от 2016 година, а аз съм от 2014-а. Беше сблъсък между две световни шампионки, но аз спазих всички указания на Петър Лесов, който мисля, че за пръв път е доволен от мен. Но и аз смятам, че направих всичко както трябваше", сподели Станимира Петрова.

"Честно казано не очаквах да се представя толкова убедително, дори бях притеснена как ще се развие финалната среща. Всички противнички бяха много трудни, казахстанката, рускинята и на финала, но се радвам, че се справих. Смятам, че тази година нивото беше много силно. За първи път има награден фонд, което е страхотно, прекрасен стимул. Също така и златните ръкавици останаха за финалистите. Няма да ги ползвам повече, остават за сувенир и спомен", допълни боксьорката.

„Странджа" беше много важна, защото е първото ми състезание на 54 килограма от 2015 година насам. Беше важно да видим как се чувствам, но мисля, че това е моята категория. Радвам се, че ще бъде в олимпийската програма. Така обявиха първоначално, което ме прави още по-щастлива. Другото хубаво е, че турнирът е и с точки, като ни обясниха, че златна лига, какъвто е „Странджа", носи повече точки от европейски шампион, което е страхотно", добави Станимира Петрова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 400 борци ще участват на Евро 2022 до 23 години в Пловдив
Повече от 400 борци ще участват на Евро 2022 до 23 години в Пловдив
Бориславова: Руският посланик е била поканена в МВнР заради разследването за шпионаж, отказала е
Бориславова: Руският посланик е била поканена в МВнР заради разследването за шпионаж, отказала е