НОВИНИ

Станислав Анастасов: Има цена, която ДПС не сме готови да платим

bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 02.11.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Политика
Слушай новината

Има цена, която от ДПС не са готови да платят. Една такава е отстъпление от геополитическата ориентация на България. Това заяви в студиото на "Още от деня" Станислав Анастасов, зам.-председател на Движението за права и свободи, визирайки диалог с "Възраждане".

ДПС могат да разговарят с всички партии с евроатлантическа ориентация, каза още той. Ще подкрепят ясни политики, което важи и за първия, втория и третия мандат.

Според Анастасов в момента движението плаща цена, най-вече с отстъпление от партийния си егоизъм.

"Изчакваме всички други да си изявят претенциите и да изговорят червените линии, които пречат на истинския диалог", каза той.

Смята, че редовен кабинет и парламентарно мнозинство са крайно необходими за решаване на кризите, а те изискват преди всичко решаване на политическата криза, за която трябва диалог.

След консултациите при президента: Според ДПС е нужен диалог, за да се преодолее политическата криза

На въпрос дали някоя партия е разговаряла с тях, Анастасов каза, че ДПС участва във всякакви форми на диалог, защото са заявили, че е важно.

"Моделът на правене на политика трябва да се промени. Лепенето на етикети също, защото се използва от някои партии за продължаване на предизборната кампания по време на управление", отбеляза още зам.-председателят на ДПС.

За варианта за съставяне на правителство, подобно на Тройната коалиция, която беше с мандат на ДПС Анастасов каза, че подобен ход има много условности - първо е важно къде ще дойде третият мандат, след което е важно да върви диалогът.

Но според него правителството на Тройната коалиция е "правителството, по време на което България има най-добрите индикатори за развитие в целия си демократичен период след 90-та година".

На въпрос дали ДПС искат при тях да дойде третия мандат каза:

"Да, разбира се, ние не бягаме от нашата отговорност. Ако отговорността дойде при нас, ще направим всичко възможно не само на думи"

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галапрожекция на новия български филм "Рибена кост"
Галапрожекция на новия български филм "Рибена кост"
Лудогорец се похвали с ново тревно покритие на стадиона си (Видео)
Лудогорец се похвали с ново тревно покритие на стадиона си (Видео)