НОВИНИ

Станислав Балабанов, ИТН: Темата Северна Македония може да създаде изключително напрежение в коалицията

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 13.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Политика
Слушай новината

Не е решение на инат Любомир Каримански да не оттегли кандидатурата си за гуверньор на БНБ, а наше свободно и демократично право. Казусът като битка пост гуверньор на БНБ не е заложен в коалиционното споразумение. Това каза в "Денят започва" депутатът от ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Бяхме достатъчно предвидими в нашия кандидат, уверени в качествата и професионализма и направихме това, което този парламент позволява - да го издигнем за кандидат. Какво ще наредят партийните структури и как ще гласуват депутатите в петък, това е друг въпрос. Ако има необходимата воля и съвест, господин Каримански в петък ще бъде избран за гуверньор на БНБ, каза още Балабанов.

По думите му темата Северна Македония е огромна червената линия. Такава тема наистина е възможно да създаде изключително напрежение в коалицията, защото тя е в основа на коалиционното споразумение, каза той и призова, ако някой е водил разговори задкулисно да се вдигне ветото, да ревизира позицията си.

Министър Генчовска пред БНТ: Никой от МВнР не е отстъпвал от българската позиция за РСМ

За това дали трябва да се изпраща оръжие за Украйна, Балабанов заяви, че в ситуация на война, като партньор на НАТО и ЕС, трябва да бъдем максимално обединени и да имаме ясна позиция - не само в коалицията, а в цялата пленарна зала, включително президентът и Министерския съвет.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев победи Райън Харисън в Сарасота
Адриан Андреев победи Райън Харисън в Сарасота
Тома Биков за БНБ: До петък има много време, за да решим какво да правим
Тома Биков за БНБ: До петък има много време, за да решим какво да правим