НОВИНИ

Станислав Генчев: Готови сме за победа над Локомотив Пловдив

Старши треньорът на "сините" заяви, че столичани са готови за визитата на "смърфовете".

станислав генчев стартовият състав избистрен изходът мача нашите ръце
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:26, 01.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив е организиран отбор с непримирим дух под ръководството на Любослав Пенев, но всички в Левски са готови за победа в гостуването от третия кръг на Първа лига, заяви старши треньорът на "сините" Станислав Генчев.

Левски е първи в класирането с шест точки, а Локо е на второто място с две по-малко.

"Гледахме ги в два официални мача. Изключително организиран отбор, което е типично за тези на Любо Пенев. Много добра организация в играта, непримирим дух. Запазиха голяма част от играчите си от миналата година и се познават добре. Неприятен съперник, но сме готови за победа. Хубаво е, че имаме конкуренция в състава и през вторите полувремена резервите дори вдигат нивото. Отборната игра и дисциплината през целия мач са важни за мен. Успехите се постигат по този начин. Локомотив е добър отбор и това ще бъде труден тест за нас, но аз съм сигурен във възможностите на нашите футболисти", заяви той на пресконференция преди срещата.

Генчев разкри, че вратарят Матей Маркович ще попадне в групата за мача в Пловдив, но Асен Митков и Фабио Лима отпадат. В състава няма да бъде и привлеченият вчера Кристиан Макун, но има голяма вероятност той да направи дебюта си за "сините" в срещата с Крумовград.

"Физическото състояние на Макун е прилично, тъй като той участва на Копа Америка. Лошото е, че последните две или три седмици не е тренирал и няма игрова практика. От качествата които има и това, което видяхме, ние вярваме, че той ще вдигне класата на отбора. За нас е важно той да заздрави линията на защитата. От неговите мачове видях, че напълно покрива критериите ми за централен защитник. Доста от футболистите вдигнаха нивото си. Няма нито един, от когото не съм доволен в тренировъчния процес. Като бройка обаче сме с доста футболисти и е възможно някой да бъде преотстъпен", каза Генчев и добави, че Левски е приключил с входящите трансфери, ако няма и изходящи такива.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 50 000 лв. ще получат 13 собственици на опожарени къщи във Воден и Крайново
Близо 50 000 лв. ще получат 13 собственици на опожарени къщи във Воден и Крайново