НОВИНИ

Станислав Генчев: Левски може да се бори и за титла, и за купа

Според новия наставник на Левски най-лесният начин за обединение сред феновете са добрите игри на отбора и победите на терена.

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:43, 12.06.2024
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски може да се бори и за титла, и за купа. Това заяви новият старши треньор на „сините“ Станислав Генчев на пресконференция преди първата тренировка на тима от лятната подготовка.

„Не мога да кажа, че нещо ме е изненадало. Повечето футболисти изчакват по-добра оферта, ако се появи. Не е лесен процесът, минават 2-3 седмици. Единият ни трансфер е почти готов, надявам се да представим общо трима нови до края на седмицата. Нека да стане официално, ще разберете, не искам да говоря нещо предварително. Имаше един футболист, който така изпуснахме, не искам да прибързвам“, започна той по отношение на селекция.

„Абсолютно наясно съм как искам да изглежда отборът. Ние ще сменим системата на игра и най-важното е футболистите да свикнат с тактическите промени, които ги чакат. Първо, мен ме радва, че има обединение на публиката, имаме подкрепа аз и треньорският щаб. Ще видим как ще се приспособят футболистите към нещата. Когато си треньор на Левски, трябва да носиш отговорност и да носиш на напрежение. Като цяло, това е моето виждане – всеки отбор трябва да има собствена игра и стил, съперниците трябва да се съобразяват с нас. Аз вярвам, че когато една система на игра постоянно се тренира и обяснява на футболистите и те разбират, във всяка тренировка и мач се получава подобрение. Едно нещо, което се тренира постоянно и целенасочено, ще доведе до резултати“, каза специалистът.

Според Генчев най-лесният начин за обединение сред феновете са добрите игри на отбора и победите на терена.

„Най-лесният начин са добрите резултати и добрата игра. Когато отборът побеждава, всички са щастливи, когато не побеждава, тогава се раждат проблемите между фенове, ръководство, треньори, футболисти ако щете. Най-важното е да изградим един колектив. Отборът да играе печеливш футбол, да радва феновете и да се бори за титлата и за купата. Аз смятам, че Левски може да се бори и за двете. От една страна е позитив, че не сме в евротурнирите – ще имаме около шест седмици работа с футболистите. От друга страна, европейските вечери ще липсват на Левски. Има и позитиви, и негативи“, обясни Генчев.

„Аз държа първо да привлека добри футболисти. Хората, с които съм работил, е много по-лесно да преценя дали могат да се впишат в нашия отбор. Нямам предпочитания дали ще са българи или чужденци, стига да са добри. Не е лесно да привлечем нападател, който е чужденец, защото има високи изисквания. Има един закъснял, койтоо си е изпуснал самолета, ще си понесе финансовата санкция. Усещането да облека фланелката е страхотно. Иначе, на предишния въпрос - Лима не е тук“, поясни той за закъснелия футболист на „сините“.

„За мен е добре всички футболисти да останат в отбора, но футболът е бизнес, ако дойде добра оферта за клуба и играча, ние ще го продадем. Част от парите ще бъдат инвестирани в покупката на нов футболист. Футболистите ще бъдат запознати с правилата, защото Левски трябва да бъде отбор за пример. Те трябва да знаят, че като облекат фланелката, държат голяма отговорност. Със сигурност ще има санкции, ако даден футболист не е в добра спортна форма. Ще се постараем – докато има шанс да се борим за титлата, те трябва да направят всичко възможно. Всички отбори започваме с нула точки. Всички национални състезатели ще се присъединят в неделя за лагера в Правец. Всеки ще получи шанс в подготовката, но нито един футболист в Левски мястото му няма да бъде подарено“, завърши Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон обеща по-твърда политика за миграцията, сигурността и правосъдието
Макрон обеща по-твърда политика за миграцията, сигурността и правосъдието
1 млрд. лева за осъвременяване на градския транспорт планират от Столичната община
1 млрд. лева за осъвременяване на градския транспорт планират от Столичната община