НОВИНИ

Станислав Генчев: Левски трябва да играе в евротурнирите

Старши треньорът на Левски заяви, че футболистите му с нетърпение очакват сблъсъка с Лудогорец.

станислав генчев стартовият състав избистрен изходът мача нашите ръце
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:01, 16.08.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Двата най-добри отбора в българското първенство по футбол се срещат още в петия кръг и Левски ще играе само за победа срещу Лудогорец, заяви старши треньорът на "сините" Станислав Генчев преди двубоя.

Двата тима са единствените в шампионата с пълен актив от точки, но разградчани са с шест по-малко заради двата си отложени мача.

Двубоят между Лудогорец и Левски е насрочен за събота, 17 август, от 21:15 часа на "Хювефарма Арена" в Разград.

"Готови сме. В крайна сметка за това и тренираме - за да израстваме като отбор, да играем с най-силните и да се съревноваваме с тях. Настроението на футболистите е добро и чакаме с нетърпение срещата. Играем всеки мач за победа, а това е целта и в утрешния двубой", заяви Генчев на пресконференция преди мача на "Хювефарма Арена".

Левски хваща Лудогорец в добър момент, тъй като разградчани допуснаха най-тежката си загуба в евротурнирите и освободиха треньора Георги Дерменджиев. Генчев обаче е на мнение, че за "сините" това е нож с две остриета, тъй като играчите на шампионите трябва да "измият срама".

"Това е нож с две остриета. На никого не му е приятно да отпадне от евротуринирите, особено с такъв резултат. От друга страна, те ще направят всичко възможно да спечелят срещу нас, тъй като трябва да измият срама от загубата срещу Карабах. Това са силни футболисти, имат самочувствие и трудно могат да изиграят два такива мача. Имат и нов треньор, който ще ги мотивира", продължи Генчев.

Левски е лидер в класирането и продължава да следва целите си, като задължителната според Генчев е класиране в европейските клубни турнири. Старши треньорът на "сините" обаче има и по-големи мечти, а водещата от тях е шампионската титла с родния клуб.

"Левски задължително трябва да играе в европейските турнири. Това е основната ни цел, а и феновете се нуждаят от тези вечери. Дай Боже да го направим като шампиони", заяви той.

В четвъртък Лудогорец обяви, че ще отвори и сектор "А" за феновете на Левски. Това означава, че над 3 хиляди "сини" привърженици ще подкрепят отбора си на "Хювефарма Арена".

"Благодаря на домакините, че предоставиха допълнителни билети за нашите привърженици. Това може да послужи за пример и за другите отбори, защото футболът е за феновете", завърши треньорът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Гайтански-Вълка се предаде доброволно
Румен Гайтански-Вълка се предаде доброволно
Климатизираните германски вагони ще пътуват и до Варна
Климатизираните германски вагони ще пътуват и до Варна