НОВИНИ

Станислав Григоров се класира за финал В на скиф лека категория на световното първенство по гребане за младежи и девойки

Григоров се нареди пети във втория репешаж и ще гребе във финал В, който ще се проведе в петък.

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:53, 21.08.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Станислав Григоров завърши пети в репешажите на скиф лека категория при мъжете до 23 години и ще участва във финал В на световното първенство по гребане за юноши и девойки до 19 години, младежи и девойки до 23 години в Санта Катерина (Канада). Шампионатите продължават до 25 август.

Григоров се нареди пети във втория репешаж с 8:13.23 минути, което му отреди място във финал В в петък от 17:35 часа. Преди това българинът остана шести във втора серия в дисциплината.

Двойката без кърмчия при мъжете до 23 години Цветомир Малинов и Иван Янкулов ще участва от 17:14 часа днес в първия полуфинал C/D. Българите останаха четвърти във втория репешаж, изминавайки дистанцията от 2000 метра за 7:30.53 минути, а по-рано се класираха пети в трета серия.

Също при мъжете до 23 години четворката скул Христо Нешев, Васил Шунов, Илиян Стоилов, Стефан Мутич ще гребе във финал С от 17:50 утре, след като снощи финишираха на четвърто място в репешажа в дисциплината с резултат 6:23.75 минути. Преди това те завършиха пети в първа серия.

Владимир Ботев и Марио Нейков ще стартират днес участието си на шампионата за юноши и девойки до 19 години. Двойката скул ще гребе от 18:29 часа в четвърта серия в дисциплината.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиза в сила "аварийна спирачка" за внос на мед от Украйна в ЕС
Влиза в сила "аварийна спирачка" за внос на мед от Украйна в ЕС