НОВИНИ

Стеф Къри вярва, че ще е готов за първия мач от плейофите с Денвър

Стеф Къри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:12, 15.04.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри сподели, че е „много оптимистично настроен“, че може да се завърне от травма на стъпалото навреме за първия двубой на Уориърс от плейофите в Националната баскетболна асоциация с Денвър Нъгетс в събота.

Къри, който отсъства от почти месец насам заради навехнато сухожилие на лявото си стъпало, каза по време на подкаста на съотборника си Дреймонд Грийн, че не иска да пропуска и минута от завръщането на „воините“ в елиминациите след двугодишно отсъствие.

„Целта винаги е била първият мач, целта остава мач №1. Много оптимистично настроен съм, че ще бъде първият мач. И всички знаем кое време на годината е. Не сме били в плейофите от две години насам, до известна степен е странно. Наистина нямам търпение, защото знам колко обичам тази обстановка. Не искам да пропускам нито минута“, заяви трикратният шампион на НБА.

Къри взе участие в първата плейофна тренировка на Уориърс в сряда, когато каза, че се чувства „много добре“ след пробиви, стрелби и работа по умения. Съотборникът му Гари Пейтън II коментира, че осемкратният участник в „Мача на звездите“ и водещ реализатор на Голдън Стейт „изглеждал като Стеф“ в заниманието. Къри финишира редовния сезон със средни показатели от 25.5 точки, 6.3 асистенции и 5.2 борби за 64 мача.

В други мачове от първи кръг, които стартират в събота, Далас Маверикс приема Юта Джаз с опасения за здравословното състояние на звездата на тексасци Лука Дончич. Мемфис Гризлис е домакин на Минесота Тимбъруулвс в мач №1 от техния сблъсък на Запад, докато в Източната конференция Джоел Ембийд и Филаделфия 76-ърс посрещат Торонто Раптърс.

В неделя Бостън Селтикс приема Бруклин Нетс, докато Янис Адетокумбо и действащият шампион Милуоки Бъкс откриват серията си с Чикаго Булс. Поставеният под №1 на Изток Маями Хийт и водачът на Запад Финикс Сънс също домакинстват в последния ден от седмицата, като и двата тима изчакват да разберат съперниците си в първи кръг, които ще станат ясни в петък. Хийт ще играят с един измежду Кливланд Кавалиърс или Атланта Хоукс, докато Сънс ще имат за противник Ел Ей Клипърс или Ню Орлиънс Пеликанс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пазарджик организираха Великденски благотворителен базар
В Пазарджик организираха Великденски благотворителен базар
Сметната палата публикува отчетите на партиите за 2021 г.
Сметната палата публикува отчетите на партиите за 2021 г.