НОВИНИ

Стефан Велков ще играе в Трета Бундеслига

КФС Юрдинген привлече бившия младежки национал на България

bnt avatar logo
Източник: БНР
13:46, 05.08.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол

Централният защитник Стефан Велков, който е юноша на Славия, подписа с третодивизионния КФС Юрдинген.

През миналия сезон Велков носеше екипа на РКС Валвайк в Ередивизи, където беше даден под наем от "синьо-белите дракони", а през февруари 23-годишният бранител дебютира за българския национален отбор в приятелски срещу Беларус.

"Стефан Велков беше един от най-добрите централни защитници във Втора дивизия на Нидерландия, а също така името му беше и много популярно сред специалистите там. След дебюта му в националния отбор на неговата страна, ние с удоволствие ще му помогнем да се развие по-нататък. Той ще даде на защитата ни допълнителна стабилност", заяви управляващият директор на отбора от град Крефелд Николас Вайнхарт.

"С нетърпение очаквам следващата стъпка в кариерата си, вече в Германия и в КФС Юрдинген. Надявам се, че мога да допринеса с качествата си и да се развивам тук" , подчерта футболистът, който наскоро стана баща.

Стефан Велков е вторият българин, който ще носи синьо-бялата фланелка на тима от Крефелд след Златко Янков, играл там през сезон 1995/1996. Тогава обаче основен спонсор бе фармацевтичната компания "Байер", а клубът носи името Байер Юрдинген.

В продължение на два сезона във втора дивизия на Нидерландия бранителят има 41 мача и 3 гола, а през миналата кампания отиде във Валвайк в елита, но първенството беше спряно заради пандемията от коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ земетресение у нас – 3,3 по Рихтер в Пазарджишко
Второ земетресение у нас – 3,3 по Рихтер в Пазарджишко
Задържаха телефонни измамници, действали в Сливен и Казанлък
Задържаха телефонни измамници, действали в Сливен и Казанлък