НОВИНИ

Стефан Янев: Трябва да бъде формирано стабилно правителство

Александър Марков
от Александър Марков
10:20, 07.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да взима важни решения. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на последното заседание на Министерски съвет преди изборите.

Янев допълни, че в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта. Той отправи призив към политическите партии да чуят гласа на хората и да имплементират идеите на хората за развитието на страната.

"Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, да развиваме икономиката в посока икономика с висока добавена стойност, за да може всички социални системи да работят в интерес на гражданите. В тази връзка мисля, че е необходимо да кажем, че изборите са фундаментът на демократичния процес. Онзи момент, в който отговорността от хората идва към всички нас, така че всички ние, като гражданско общество, власт и медии - да работим отговорно, за да имаме просперираща България с бъдеще", заяви служебният премиер.

Стефан Янев се обърна и към българските граждани да бъдат активни и свободно и отговорно да упражнят правото си на глас.

"Бих искал да благодаря на органите на МВР, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, включително в сферата на сигурността, които и в момента продължават да работят всеотдайно, за да предотвратят тези грозни явления, които наричаме "купен и корпоративен вот". Тяхната работа вече вече дават резултати, което според мен, е достатъчно основание българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот без притеснение", допълни Янев.

Той заяви, че основният приоритет на служебното правителство е резултатът от изборния процес да кореспондира с нагласите на българските граждани. Янев допълни, че новият Парламент трябва да отразява по обективен начин електоралната подкрепа, която всяка една от партиите и коалициите в изборите ще получи.

"Призовавам и политическите партии, и коалициите да бъдат отговорни, да загърбят популизма и PR акциите, да подходят отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена", каза служебният премиер Стефан Янев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ привлече Ашраф Хакими
ПСЖ привлече Ашраф Хакими
Луис Енрике ще стиска палци за Италия на финала
Луис Енрике ще стиска палци за Италия на финала