НОВИНИ

Стефани Стоева: Никой не мислеше, че можем да спечелим още един медал и билет за най-големия форум в света

сестри стоеви втора победа европейските игри полша
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 15.04.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската бадминтонистка Стефани Стоева използва профила си в социалните мрежи, за да благодари на всички за подкрепата, след като вчера стана ясно, че тя и сестра ѝ Габриела ще участват за трети пореден път на олимпийски игри.

Припомняме ви, че вчера сестри Стоеви завоюваха сребърни медали на европейското първенство в Саарбрюкен, Германия, а това им постижение бе достатъчно, за да им осигури квота за Игрите в Париж 2024.

"Трета изява на олимпийски етап! Най-накрая олимпийската квалификация приключи! Загубата вчера всъщност беше малка победа за мен, за нашия отбор. Никой не мислеше, че можем да осъществим всичко това, да спечелим още един медал и билет за най-големия форум в света, но ние намерихме пътя обратно към важното и се борихме упорито за него!", написа Стефани Стоева.

"Благодарим на Петя Неделчева, Янислав Янислав Петков и Българска федерация бадминтон за доверието и вярата в нас! Благодаря ви мамо и тате, че винаги сте до нас! Благодаря на всички за подкрепата и хубавите съобщения!", допълни тя.

Междувременно президентът на БФ Бадминтон Володя Златев също отбеляза успеха на сестри Стоеви и изказа благодарност към Министерството на младежта и спорта.

"Габриела и Стефани Стоеви под ръководството на Петя Неделчева - вицешампионки на Европа и квоти за Олимпийските игри в Париж! След едногодишен маратон от 22 състезания се класираха за Игрите, на които отиват само 16 спортистки в дисциплината! Благодарим на всички, които ни подкрепяха и специално на Министерството на младежта и спорта!", се казва в публикацията на Златев в социалните мрежи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вместо кръвна проба: Нов вид дрегер отчита алкохол и наркотици за 30 минути
Вместо кръвна проба: Нов вид дрегер отчита алкохол и наркотици за 30 минути
Спортни новини 15.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 15.04.2024 г., 12:20 ч.