НОВИНИ

Стефановден: На гости на актьора и режисьор Стефан Мавродиев

Айше Сали
от Айше Сали
11:00, 27.12.2021
6992
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Актьорът и режисьор Стефан Мавродиев посреща празника в тесен кръг, защото два дни по-късно по традиция събира всички приятели за рождения си ден в ресторанта на Младежкия театър.

Стефан Мавродиев преминава през дните със сила и енергия. Почти всеки от тях - започва с гимнастика и с мисъл за театъра, където обича да събира приятели за най-големите си празници.

Между имения и рождения му ден има само два дни разлика, а тържеството за тях почти се застъпва с Новата година.

"Така нареченият мой рожден ден - 29 декември в Младежкия театър го наричат малката Нова година. Той разваля Новата им година. Викат: ние си я изкарахме, защото ние отиваме до заранта", разказва Стефан Мавродиев.

Когато пресмята възрастта си, винаги изважда 40 години. Прибрал ги е в склада за спомени.

"Инвентаризацията е естествена. Сама изскача. Аз не го търся. Вика: Какво правиш тука, бе? Нали те скрих? Да не се обаждаш! Вика: Обаждам се по онзи въпрос", споделя актьорът и режисьор: "Гледам това, което сега става. Върху това мисля, а мъдростта си е мъдрост. Ти не можеш да се отървеш от нея. Ужас някакъв! Всичките ми книги са мъдри. Имам 6 издадени стихосбирки. Пълно е с мъдрости вътре. Стига!"

Стефан Мавродиев е кръстен на дядо си. Внукът на актьора също носи неговото име. Казва, че характерът му е сходен с този на светеца, когото честваме на 27 декември.

"Също отстоявам това, което мисля и чувствам и което за мен има значение. Аз смятам, че ако аз го отстоявам, както трябва, то ще има значение и за другите. А всъщност цялата тази работа, в така нареченото общуване, което е смисъла на човешкия живот, а пандемията иска да ни отнеме този смисъл. Нали разбирате? Тя се опитва да ни отнеме смисъла на нашия живот – да ни скъса, да ни раздели", разсъждава Стефан Мавродиев.

За това в празничните дни ни пожелава нещо отвъд здравето и щастието:

"Малко са объркани нещата в главите на хората. Желая да се проветрят главите. Новата година да ги освети някак си и да прекарат влизането в новата година свободни и весело! Дано тези, които имат проблем, да успеят да го решат! А които не успеят, да го прескочат. Вечна им памет - да си спомнят хората за тях завинаги", казва Мавродиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ханю си гарантира участие на Игрите в Пекин
Ханю си гарантира участие на Игрите в Пекин
Пратките по празниците: Какво изпращат българите за своите близки в чужбина?
Пратките по празниците: Какво изпращат българите за своите близки в чужбина?