НОВИНИ

Стефка Костадинова пред БНТ: Очаквам страхотно класиране и медали (ВИДЕО)

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) коментира пред БНТ очакванията си за започващите тази вечер Олимпийски игри в Париж.

Стефка Костадинова пред БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 26.07.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова коментира пред БНТ очакванията си за започващите тази вечер Олимпийски игри в Париж. Костадинова е категорична, че България разполага с прекрасни атлети, всеки един от които е потенциален медалист.

„Имаме 46 прекрасни атлета, които покриха норматив. Всеки един от тях е потенциален медалист. Те много добре осъзнават, че олимпийските игри са върхът в спортната кариера и на тях трябва да имат върхова спортна форма. Те са се готвили 4-годишен цикъл, или 8-годишен цикъл, така че имат шанса. Много ми се иска да бъдат спокойни, да имат самочувствие, да нямат контузии. Каквото са направили досега, тренировките, това е. Очаквам от всички, които са покрили нормативите – страхотно класиране и медали. В Токио, това ще го повтарям винаги, имаме 6 медала, това беше нашата женска олимпиада. 3 златни имахме, 3 пъти чухме българския химн. Така че пожелавам на тези прекрасни млади хора да сбъднат своите мечти. Да покажат максимума от себе си и да чуем българския химн“, коментира Костадинова.

Костадинова отправи специално послание към спортистите ни, вдъхновено от собствената ѝ кариера.

„Аз съм миналия целия дълъг път – от Републиканско и Балканско първенство, до Олимпийски игри. Знам колко е трудно, знам колко е тежко. Искам да им кажа да не се плашат. На състезанието няма фаворит, всички са равни. Да не се плашат от имена, просто отиват и дават максимума и да се чувстват горди“, каза Костадинова.

Цялото интервю със Стефка Костадинова вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният архитект на София е подал оставка
Главният архитект на София е подал оставка
В готовност е модулът за инженерно разузнаване, съобщи военният министър
В готовност е модулът за инженерно разузнаване, съобщи военният министър