НОВИНИ

Стилиян Петров за БНТ: Мисленето ни е състарено, няма да се откажем

стилиян петров бнт мисленето състарено откажем
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 21.08.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров сподели пред БНТ кои са грешките и къде отстъпва настоящото ръководство на българския футбол. Стилиян Петров е сред съмишлениците, които подкрепят Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз.

Настоящите управници на футбола у нас изостават от съвременните тенденции.

„Мисленето ни е състарено“, сподели бившият играч на Астън Вила, визирайки и треньори, и методики в родния футбол.

Заедно с Димитър Бербатов Стилиян Петров изяви амбиции да бъде част от промяната в родния футбол. В екипа влиза и друг бивш национал - Мартин Петров.

След като от БФС отказаха да свикат извънреден Конгрес за избор на ново ръководство заради нередности в подписката на Бербатов, редовното заседание беше насрочено за 18 март 2022 година.

„Настоящите управници на футбола у нас изостават от съвременните представи как се работи и какво трябва да се прави за развитието на футбола. Не виждам усмивката на нашите таланти, ние винаги сме били футболна нация, но в момента не произвеждаме нищо и без млади хора, които искат да се развиват, никога не можем да постигнем нищо. Видяхте Олимпийските игри каква радост ни донесоха“, сподели Стенли.

„Футболът не прогресира на всяко едно ниво и продължаваме да се залъгваме, че произвеждаме и правим правилните неща, но не го правим. Не го правим, защото изоставаме като стадиони, тренировъчни бази и треньори“, добави Стилиян.

„Мисленето ни е състарено, това което ние можем да донесем е ново мислене, нов начин на работа и работа за българския футбол.“

„Да, наистина ще е много трудно, всеки ни казва, че ще се борим срещу вятърни мелници, както и че няма да успеем, защото системата и структурата е в полза на тези, които управляват, но ако мислим така, ние никога няма да направим промяна. Никога няма да гледаме един добре построен национален отбор, който ще радва отново хората на големи първенства“, каза още Стилиян Петров.

"Няма да се откажем, правим планове за този Конгрес, който ще се получи", категоричен беше бившият капитан на националния ни тим.

Цялото интервю и историята на Стилиян Петров очаквайте в предаването „Извън играта“ по БНТ на 11 септември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на популацията на медузи в моретата на Гърция
Бум на популацията на медузи в моретата на Гърция
Най-малко седем жертви на урагана Грейс в Мексико
Най-малко седем жертви на урагана Грейс в Мексико