НОВИНИ

34 градуса днес в Русе, и утре времето ще е слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 21.08.2021
5733
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за горещо време на много места в страната и днес. До 34 градуса стигнаха температурите в Русе, 33 градуса във Велико Търново, а в Плевен и Видин бяха отчетени 32 градуса.

И утре времето ще е слънчево. След обяд, главно над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, а комбинацията от високите температури и сухото време отново ще създаде предпоставки за бързоразрастващи се и трудни за овладяване пожари.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на юг от Бургас - около 3.

Предимно слънчево ще е и в планините. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 16 градуса на Алеко, около 21 - 22 градуса в Боровец и Пампорово и до 26 градуса в Банско.

Предимно слънчево и горещо ще бъде и на Пиренейския, и Апенинския полуостров, в Южна Франция и Средиземноморието. На Британските острови, над Западна и по-голямата част от Централна Европа ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, но интензивни валежи и гръмотевични бури.

На Балканите над повечето райони ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Румъния и източните райони, но ще е без съществени валежи.

У нас в началото на новата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще продължат бавно да се повишават и във вторник максималните ще са между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. В средата на седмицата от северозапад ще прониква по-хладен въздух, който ще понижи температурите. Очакват се и валежи, придружени от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко седем жертви на урагана Грейс в Мексико
Най-малко седем жертви на урагана Грейс в Мексико
Черно море удари ЦСКА 1948 в мач с пет гола и оглави Първа лига
Черно море удари ЦСКА 1948 в мач с пет гола и оглави Първа лига