НОВИНИ

Стилиян Петров – за живота, битките и победите

стилиян петров ndash живота трудностите битките
bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 11.09.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Във всеки от футболните отбори, в които е играл, той е бил капитан. На 30 март 2012 година официалният сайт на Астън Вила информира, че е диагностициран с левкемия. Следва тежко лечение, през което той преминава отново с капитанска сила, с подкрепата на милиони фенове, приятели и семейството. Стилиян Петров.

Защо влиза в нова битка? Защо реши да подкрепи Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз? Защо влезе в екипа му?

„За доброто на младите таланти. Аз съм минал през целия този път. Минах през всяка една стъпка и виждам, че младите таланти губят тази вяра. Мога да помогна с нещо, със знания с опит, през всичко, което съм преминал. Пишат ми много родители, които искат децата им да се развиват в едно нормално място“, сподели Стилиян Петров в предаването "Извън играта" по БНТ.

Бившият капитан на националния отбор по футбол смята, че у нас трябва да се промени мисленето, както и начинът на работа, за да настъпи промяна към по-добро в родния футбол.

„Мисля, че приличам повече на майка ми. Баща ми е бил много добър футболист, но много мързелив. Майка ми е била по-енергична и по-борбена", сподели с усмивка той.

Стилиян Петров разказа повече за детството си, за футбола в ранните години, за приятелствата, родени на терена.

“При лечението бях качил над 40 килограма, беше много трудно да го приема. Плакал съм, не бях подготвен. Болката и борбата е съвсем различна. Когато не играех, а се борех с рака беше много трудно, тогава не можех да показвам емоции, трябваше да показвам твърдост и съвсем друго лице. И затова сега, когато някой минава през това, му казвам, че няма срамно да плаче, да показва, че го боли“, сподели Стенли.

Стилиян Петров разказа за семейството си, за своята съпруга, както и за трудностите.

„След първата година, след интензивната химиотерапия, ние като семейство видяхме през какво минава не само един човек, а цялото семейство. Ракът обхваща цялото семейство. Тогава решихме да създадем тази фондация. Опитваме се да помагаме с всичко, с което можем, но ни доставя удоволствие“, коментира още Петров.

Цялото интервю можете да видите във видеото.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия предлага подновяване на антитерористичното сътрудничество с Америка
Русия предлага подновяване на антитерористичното сътрудничество с Америка
Кристъл Палас наказа Тотнъм с три безответни гола
Кристъл Палас наказа Тотнъм с три безответни гола