НОВИНИ

Стоичков разкритикува Жоан Лапорта заради Шави

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:38, 02.11.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
стоичков разкритикува жоан лапорта заради шави
Слушай новината

Живата легенда на българския футбол и Барселона Христо Стоичков се изказа доста остро срещу президента на "каталунците" Жоан Лапорта заради неговите намерения да назначи за треньор на клуба Шави Ернандес.

Според "Камата", бившият халф на Барса много бързо ще се превърне в жертва на обстоятелствата, тъй като няма да разполага с необходимата помощ на "Камп Ноу".

Освен това Стоичков коментира и думите на Лапорта от преди четири месеца, когато президентът на "каталунците" ясно заяви, че Шави е все още твърде неопитен, за да поеме клуба.

"Преди четири месеца Жоан каза, че Шави е е още зелен, че не е подготвен и трябва да натрупа повече опит. Тази сутрин се събужда и заявява, че Шави е най-доброто решение за нашия клуб. Искат да изхвърлят още една легенда през задната врата ли? Защото според мен Шави тепърва ще страда. Той се нуждае от по-подготвени хора около себе си.

Пеп Гуардиола имаше Йохан Кройф, Чики Бегиристайн и Алексанко. Беше всеки ден с тримата. С кого може да седне и да говори Шави? Кой ще му даде положителен съвет? Защото негативни такива ще има още от първия ден, когато стъпи на стадиона. Като барселонист, искам Шави да успее", сподели легендарният №8 в интервю за телевизията, за която работи.

Бившият български футболист разкри още, че на няколко пъти в последните години е бил молен за съвети от ръководството на "каталунците", но те нито веднъж не са се вслушвали в неговите предложения.

"Когато ти поискат съвет или мнение, даваш две или три имена, с които могат да подпишат. В предишните години, когато много се съмняваха във Валверде и Сетиен, дадохме имена. Алегри беше свободен, Конте беше свободен, Лоран Блан беше свободен... Всички те са били в големи клубове и са страдали. Ръководството обаче не взе такова решение и подписваше с лесните варианти. Когато не искат да чуят, проблемът си е техен", завърши Стоичков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ осигурява 100 млн. лв. за обособяване на изолирани структури за лечение на заразни заболявания
МЗ осигурява 100 млн. лв. за обособяване на изолирани структури за лечение на заразни заболявания
Каква е историята на гигантския графит на Иван Вазов в Сопот?
Каква е историята на гигантския графит на Иван Вазов в Сопот?