НОВИНИ

Стойчо Младенов: ЦСКА ще се бори за титлата, докато има и най-малкия теоретичен шанс

стойчо младенов цска бори титлата докато малкия теоретичен шанс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 20.03.2022
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА - Стойчо Младенов, даде своето мнение за загубата от Ботев (Пловдив) с 0:2 от 24-ия кръг на футболното ни първенство.

Според специалиста, фантастичният ляв крак на Тодор Неделев е решил мача, както и неефикасността на "червените" в офанзивен план.

"Не мога да кажа, че Ботев е надиграл ЦСКА. Отбелязаха ни гол при статично положения, там където сме силни и в атака, и в защита, но оставихме непокрит човек и това ни наказа. Вторият гол дойде след неразбирателство между нашите защитници и фантастичният ляв крак на Неделев реши мача. Неефикасността ни в офанзивен план биеше на очи. Работим изключително много в завършващата фаза, просто в няколко мача не се получава да реализираме ситуациите, които създаваме", започна Младенов.

Той е на мнение, че развоят на срещата е щял да бъде в полза на неговия тим, ако е била отсъдена дузпа за нарушение срещу Маурисио Гарсес в края на първото полувреме. Младенов смята, че ЦСКА е доминирал тотално през второто полувреме на срещата в Коматево.

"Ситуацията за дузпата на Гарсес е ясна и категорична. Това е 100-процентова дузпа. При удара на Вилдсхут също можеше да се даде дузпа, защото имаше и контакт с ръката на техен бранител. Ако бе свирена дузпа, това щеше да промени абсолютно всичко. Убеден съм, че ако бяхме върнали един гол десетина минути преди края, щяхме да обърнем резултата в наша полза, защото доминирахме цялото второ полувреме", заяви старши-треньорът на "амрейците".

Младенов разкри, че Георги Йомов, Греъм Кери, Тибо Вион и Томас Лам не са попаднали в групата за мача, защото от седмица са болни с висока температура. Наставникът на "червените" допълни, че контузията, която капитанът Юрген Матай получи в 15-ата минута вероятно ще го извади извън терените до края на сезона.

"Георги Йомов, Греъм Керим, Тибо Вион и Томас Лам са болни, цяла седмица са с висока температура. Това е причината, поради която не бяха в групата и в състава днес. За съжаление загубихме най-класния ни играч – Юрген Матай. Контузията, ще го извади за дълго време. Надявам се, ситуацията му да не е толкова тежка, колкото се предполага. По всяка вероятност до края на шампионата ще отсъства, но все още е рано да се коментира", каза бившият национален селекционер.

Младенов категорично заяви, че не се притеснява за поста си като страши-треньор на ЦСКА, но изрази недоволство от факта, че легенди и ветерани на клуба говорят негативно за футболистите и треньорите на тима.

"Най-малко се притеснявам за поста си в отбора. В това отношение съм доста устойчив психологически, защото съм минал през много битки. Колкото пъти съм ставал треньор на ЦСКА, при първия негативен резултат всичко се хвърля върху мен. Това е нормално, защото съм ги мачкал доста години. Най-болното е, че наши цесекари са най-активни в това отношение – да мачкат футболисти и треньори. Това е неприемливо!", сподели той.

Специалистът смята, че ЦСКА все още е в борбата за шампионската титла, въпреки че изостава на 9 точки от шампиона и временен лидер Лудогорец.

"Докато има и най-малкия теоретичен шанс, ние ще се борим за титлата. Това е в ДНК-то на ЦСКА, въпреки че в последните години много неща се нарушиха в това ДНК. Надявам се да намерим сили и способности да обърнем нещата в наша полза", завърши Стойчо Младенов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус се доближи на точка от Интер след рутинна победа над последния в Серия "А"
Ювентус се доближи на точка от Интер след рутинна победа над последния в Серия "А"
Петър Куленски, ПП: МВР е разполагало с нужната оперативна информация, за да извърши арестите
Петър Куленски, ПП: МВР е разполагало с нужната оперативна информация, за да извърши арестите