НОВИНИ

Стойчо Стоев и Тодор Янчев пред БНТ: Лудогорец е най-силният отбор в България, всички се надяват Георги Иванов да вдигне футбола ни (ВИДЕО)

стойчо стоев тодор янчев бнт лудогорец силният отбор българия всички надяват георги иванов вдигне футбола видео
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 12.05.2024
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специални гости в студиото на предаването "Арена спорт", за да коментират 13-ата поредна шампионска титла на Лудогорец, както и останалите процеси в българския футбол.

На първо време двамата бивши футболисти се обединиха около мнението, че в момента "орлите" безспорно са най-добрият отбор, а всички техни останалите съперници са поне с класа зад тях.

"Тази титла на Лудогорец означава, че това е най-силният отбор в България в момента. Каквито и аргументи да изкарат техните опоненти, те просто губят смисъл. Това е истината", започна Стоев.

"Лудогорец влезе по-добре в мача вчера. Вкара ранен гол и предреши изхода от двубоя, въпреки че ЦСКА успя да изравни. Като цяло обаче липсваха чистите положения пред вратата на Лудогорец. През годините в Разград успяха да надградят, защото взеха играчи на много сериозно ниво в сравнение с останалите отбори в България. Индивидуално и игрово за мен Лудогорец е с класи над всички останали" заяви Янчев.

Двамата споделиха и какво според тях липсва на останалите състави в опитите им да свалят разградчани от трона в Първа лига.

"С оглед на успехите Лудогорец другите тимове би трябвало да гледат какво се случва там като развитие. Според мен там постъпват, както правят във всеки един сериозен клуб - купуват се играчи, с които наистина е възможно да сбъркаш някой път, но е много по-голям шанса, ако се взимат единствено свободни агенти. В другите отбори у нас се опитват да достигнат нивото на Лудогорец с по-малки финансови средства, което е възможно да се случи един ден, но това би било случайност", категоричен беше двукратният шампион на България с Лудогорец като треньор Стоев.

"По една или друга причина ЦСКА не успява да се противопостави на Лудогорец. В първите години може би ги упреквахме заради някаква съдийска помощ, но при тях нещата се случват по правилния начин и всеки един човек там знае за какво работи", допълни футболната легенда на ЦСКА Янчев.

Стойчо Стоев коментира и треньорската рокада в Лудогорец в средата на сезона в качеството си на бивш наставник на тима, като освен това говори и за очакванията си за предстоящия финал за Купата на България срещу Ботев Пловдив.

"Когато отборът е леко разклатен, в Лудогорец често правят треньорска смяна, която почти веднага дава резултат особено когато назначат българин. Чуждестранните специалист обикновено идват през лятото и получават време да реализират идеите си, но след като не успеят биват заменени български треньори", каза легендата на Локомотив София.

"Празненства в Лудогорец никога не е имало преди края на шампионата. В последните години винаги се случваше така, че финалът за Купата се играеш в моменти, в които първенството беше по-важно. Сега обаче не е така, но мисля, че Лудогорец ще подходят съвсем сериозно към този мач с Ботев Пловдив", допълни той.

Накрая двамата гости обърнаха внимание и на случващото се в Българския футболен съюз (БФС) в опит да отговорят на въпроса дали новоизбраният президент на централата Георги Иванов ще допринесе за подобрение в родния футбол.

"Очакванията са, че Георги Иванов ще вдигне българския футбол. Всички хора се надяваме да "отлепим ютията" и да тръгнем по нов курс", смята Тодор Янчев.

"Всяка една промяна води до надежда за нещо по-добро. На Георги Иванов му трябва време. В българският футбол нещата са наслагвани с много години и няма да се оправят просто с една магическа пръчка. Надяваме, че футболът ни ще придобие по-добър имидж и в Европа, за да може да се представяме добре и на национално ниво и да играем на големи форуми", завърши Стойчо Стоев.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българско неделно училище във Великобритания с тържествен концерт
Българско неделно училище във Великобритания с тържествен концерт
Спортни новини 12.05.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 12.05.2024 г., 12:20 ч.